A Tesco új beruházásra készül Galánta mellett

Galánta/Gány |

Újabb beruházást jelentett be tegnap a Tesco Stores Slovakia. A társaság új, 55 ezer négyzetméternyi logisztikai központot épít a Galánta melletti Gány kisközségben levő Prologis Park nevű ipari parkban, ahol egy központot már üzemeltet az üzletlánc.

A Tesco az ország egyik legnagyobb munkáltatója
Gabriel Kuchta felvétele

A Galánta melletti korábbi beruházás bővítése azért is meglepő, mert néhány hónappal ezelőtt még azt rebesgették, hogy a Tesco a térségből való kivonulását tervezi. Egyelőre nem tudni, milyen összegű beruházásról van szó és az sem nyilvánvaló, hány új munkahelyet teremt az üzlethálózat. Az új központban fogják tárolni a szlovákiai, csehországi és lengyelországi piacra szánt termékeket, főként élelmiszereket. „Az ipari parkban található logisztikai központunk kiszélesítése mellett elsősorban azért döntöttünk, mert ideális elhelyezése miatt innen tökéletesen tudjuk termékekkel ellátni közép-európai üzleteinket” – mondta Martin Kuruc, a Tesco Stores Slovakia igazgatója.

Prologis Park ipari parkban jelenleg három, összesen 185 ezer négyzetméternyi területen elterülő csarnokból áll. A központ befejezése után 250 ezer négyzetméternyi területen öt csarnok lesz. A Tesco 1996-ban lépett a szlovákiai piacra, azóta a több mint tízezer alkalmazottjával és több mint 150 üzletével az egyik legnagyobb külföldi munkáltatóvá nőtte ki magát.

Ajánló