BMW-vel álmodunk, de jó, ha Škodára futja

Mely autómárkák fogynak a legjobban, és melyek nevét ütjük be leggyakrabban a Google keresőjébe? A kettő között minimális az átfedés. Nézze meg térképeken!

Európában ezekre a márkákra keresnek rá a leggyakrabban a Google-ban
Európában ezekre a márkákra keresnek rá a leggyakrabban a Google-ban

A Kaizen társaság a Google 2014 októbere és 2015 októbere közötti keresések alapján megnézte, a világ országaiban mely autómárkák a legkeresettebbek – az interneten. Az adatok alapján fél Európa a BMW-t ütötte leggyakrabban a keresőmezőbe, Szlovákiában és Csehországban meglepetésre a Hyundaira érkezett a legtöbb kérdés.

A világ többi részében egyébként a Toyota a legnépszerűbb, az USA, Kanada és Ausztrália mellett fél Afrika is Toyotát keres a Google-n.

Érdekes kép tárul elénk, ha mindezt összevetjük azzal, a valóságban mely autókból fogy a legtöbb Európában. A lenti térkép is mutatja, hogy a prémiummárkák (BMW, Audi) csak a miniállamokban tudnak labdába rúgni.

FELISMERI AZ AUTÓMÁRKÁT A MODELLEK ALAPJÁN? KVÍZÜNK!

A kontinens egyeduralkodója a Volkswagen csoport: német nyelvterületen, három skandináv államban és a Beneluxban VW-ből fogy a legtöbb, a V4-es államokban és Horvátországban a Škodából, a nem elhanyagolható nagyságú spanyol piacon pedig a szintén VW-csoporttag – de „nemzeti autónak” számító – Seatból. A németeken, a cseheken, a franciákon és a spanyolokon kívül az olaszok, a románok, a svédek és az oroszok is a saját márkájukhoz hűek. 

Ajánló