Emelkedő jegyár, bővülő járatok

Dunaszerdahely |

<p>&nbsp;Január elsejétől emelkedett a Dunaszerdahelyen üzemelő egyetlen városi buszjárat viteldíja. A környező települések lakosai és a turisták ezen túl drágábban, míg a 70 éven felüliek ingyenesen utazhatnak a városon belül. A buszjárat 2012 október végéig mintegy 31 ezer utast szállított, ebből mindössze 7100 élt a városi Hűségkártyára igényelhető kedvezménnyel.</p>

 Ez azt jelenti, hogy az utasok több mint háromnegyedét más települések lakosai, illetve a városba látogató turisták tették ki. Mivel az önkormányzatnak évente több, mint 40 ezer eurójába kerül a járat üzemeltetése, a város vezetése decemberi ülésén úgy döntött: emeli a viteldíjat. A kedvezmény nélküli alapjegy az új évben az eddigi 0,33 helyett 0,50 euróba kerül, akik chipkártyával váltják meg, 0,30 helyett 0,35 eurót fizetnek. A kedvezménykártya nélkül utazó 18 éven aluli személyek az eddigi 0,17 helyett 0,25 euróért utazhatnak. A Hűségkártyával utazó dunaszerdahelyiek 0,23 helyett 0,25 eurót fizetnek, a 18 éven aluli „hűségkártyások” 0,07 helyet 0,10 euróért utazhatnak. Ingyenes lett a városon belüli buszozás a 70 éven felüliek számára – ők korábban 0,07 euróért válthattak jegyet. Hájos Zoltán (MKP) polgármester a viteldíj emelkedése kapcsán korábban kifejtette: a város 2013 folyamán egy következő buszjárat elindítását tervezi, amely által Sikabony, illetve a város két végében található magánklinikák is elérhetőbbé válnának. A jegyárak emelése ezt a célt is szolgálja. (la)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?