Mégis elkerülhető a költségvetési szakadék?

Washington |

<p>&nbsp;Megoldás körvonalazódik az adókról az egyik republikánus szenátor szerint az amerikai kongresszus republikánus és demokrata párti vezetői között. A kompromisszumos megoldásról hétfőn szavazhatnak a washingtoni kongresszus mindkét házában. Folyamatosan tárgyaltak a hét végén az Egyesült Államokban a demokrata párti és republikánus politikusok egy kompromisszumról, hogy elkerüljék a &quot;költségvetési szakadékot&quot;.</p>

 Amennyiben kudarccal zárulnak a tárgyalások, úgy hatályba lép a második világháború utáni legnagyobb adóemelés és költségvetési megszorítás, amely - figyelmeztetnek közgazdászok - az egész világgazdaságra kedvezőtlen hatással lehet.
    A két párt szenátusi vezetője helyi idő szerint vasárnap este ismerteti frakciójával a kidolgozott kompromisszumos megállapodást, amelyről közép-európai idő szerint hétfőn szavaznak a kongresszus mindkét házában.
    A vita legfontosabb eleme Barack Obama amerikai elnök terve a legmagasabb jövedelmek után fizetendő adó megemeléséről. Az elnök az évi negyedmillió dollárt meghaladó jövedelmekből csípne le az eddiginél nagyobb szeletet, amit a képviselőházban többséggel rendelkező republikánusok - híven évtizedek óta képviselt álláspontjukhoz - határozottan elutasítanak.
    Lindsey Graham republikánus szenátor a FoxNews tévécsatornának úgy nyilatkozott, hogy "egy kis megoldás" körvonalazódik és méltatta Obamát, mondván "le a kalappal az elnök előtt, győzött".
    Obama mindazonáltal figyelmeztetett: ha a kongresszus nem jut megállapodásra, akkor kudarcba fulladhat a törekvés, hogy kilenc év után első alkalommal csökkenthessék - különösen a középosztályt érintő - jövedelemadót.
    "Pártpolitikai megfontolásoktól függetlenül, a legfontosabb annak a biztosítása kell legyen, hogy a középosztálybeli családok adója ne emelkedjen" - mondta az elnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?