Már voltak hasonló balesetek a Red Wings gépeivel

Moszkva |

<p>A moszkvai Vnukovo repülőtéren szombaton történt repülőgép-szerencsétlenség az utóbbi két hónapban már a harmadik hasonló baleset volt a charterjáratokat üzemeltető orosz légitársaság, a Red Wings Tu-204-es gépeivel - közölte az Interfax orosz hírügynökség, az előző esetek azonban nem jártak halálos áldozatokkal.</p>

 

November 5-én Jekatyerinburgban, majd december 21-én Novoszibirszkben, a Tolmacsevo repülőtéren csúszott ki a leszállópályáról a Red Wings gépe, mert a hajtóműveket nem tudták visszamenetbe kapcsolni és nem működött a fékrendszer - közölte a Ria Novosztyi hírügynökség a Roszaviacija jelentésére hivatkozva. Az orosz légügyi hatóság emiatt pénteken sürgős megelőző intézkedések kidolgozására utasította a Tupoljev repülőgépgyár elnökét.    Két éve a moszkvai Domogyedovo repülőtértől egy kilométerre hajtott végre kényszerleszállást és szenvedett balesetet a Red Wings TU-204-es chartergépe, amely az egyiptomi Sarm-es-Sejkből tért vissza. A személyzet akkor sérülésekkel, de megúszta a balesetet.    A pilóták felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, mert a bíróság szerint nem a megfelelő döntést hozták, amikor a navigációs rendszer felmondta a szolgálatot, és ők a rossz időjárási ellenére kézi irányítással akartak leszállni.    A Red Wings orosz légitársaságot 1999-ben alapították, ma a tizenöt vezető orosz légitársaság egyike és a Tu-204-es repülőgépek legnagyobb megrendelője. A cég erősen érdekelt abban, hogy ezt a géptípust továbbra is gyártsák, illetve továbbfejlesszék.    A Tu-204-es repülőgéptípust 1996 óta használják, de több probléma volt vele - a többi között a hajtóművekkel -, ezért az orosz hatóságok úgy döntöttek, nem támogatják továbbfejlesztését.    A lenta.ru orosz hírportál közlése szerint egy csehországi szemtanú egy internetes oldalon arról számolt be, hogy a moszkvai repülőtérnél összetört Tu-204-es géppel már a pardubicei leszállásnál is gondok voltak. A gép orra olyan keményen ért földet, hogy 3-4 sorban az oxigénmaszkokat tartalmazó rekeszek is kinyíltak.    A Red Wings charterjárata a csehországi üdülőhelyre szállított utasokat és onnan visszatérve szenvedett balesetet Vnukovon. A Tu-204-es nem tudott megállni a leszállópályán, a repülőtér kerítését átszakítva kicsúszott egy országútra, miközben háromfelé szakadt.    A balesetben a nyolcfős személyzetből négyen életüket vesztették, négyen súlyosan megsérültek, közülük egy ember állapota válságos. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?