Chávez egészségi állapota fokozatosan stabilizálódik

Caracas |

<p>Hugo Chávez venezuelai elnök egészségi állapota fokozatosan stabilizálódik a rákbetegsége miatti kubai műtét óta - közölte szombaton egy kormánypárti tömegrendezvényen Nicolas Maduro alelnök. Az alelnököt Cilia Flores, a kormánypárt egyik tagja tájékoztatta, miután meglátogatta az elnököt a havannai kórházban, és visszatért Caracasba.</p>

Az 58 éves Chávez december 11-én sikeres műtéten esett át, a negyediken, amióta 2011 júniusában daganatos betegséget fedeztek fel a medence tájékán. Rögtön ezután felső légúti fertőzést kapott, ami nyilvánvalóan lassítja felépülését, és kétségessé vált, hogy haza tud utazni január 10-i beiktatásáig, harmadik, hatéves elnöki mandátuma kezdetéig. Az 1999 óta hatalmon lévő politikus fölényes győzelmet aratott az október közepén rendezett elnökválasztáson.
Maduro alelnök szombati bejelentése előtt nem sokkal Diosdalo Cabello parlamenti elnök közölte: ha az államfő nem tudna visszatérni 10-éig, akkor sem írnak ki új elnökválasztást. Ezt arra utalva mondta, hogy jogi vita folyik az országban a megválasztott elnök beiktatásának körülményeiről. Az ellenzék vezetői azt állítják, hogy ha a megválasztott elnök nem képes hivatalba lépni a megszabott időben, akkor új választást kell kiírni. Az ügyben a legfelsőbb bíróság fog dönteni, amelyben a Chávez által kinevezett bírák vannak többségben.
    "Nem lesz (új elnökválasztás), mert az elnökünket Hugo Cháveznek hívják, újraválasztották, és minden venezuelai a szívébe zárta őt" - jelentette ki Cabello.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?