Az új autók most olcsóbbak...

Pozsony |

<p>Nemcsak a ruhákra vagy játékokra, hanem az autókra is speciális akciókat hirdettek meg az eladók. Év vége előtt a raktáron maradt autókhoz lehet olcsóbban hozzájutni, a régi járgányt is lecserélhetik újra. Ezekben a napokban több ezer eurót is megspórolhatnak vadonatúj autó vásárlásakor.</p>

Bár kicsit eltúlzott, de nem irreális elképzelés, hogy autót vegyen karácsonyra az, akinek van pénze, illetve aki a közeljövőben új kocsi vételét tervezte. Aki például ősszel nem tudta eldönteni, milyen autót válasszon, az most, a karácsony előtti és év végi akciók keretén belül akár 5000 eurós árengedménnyel is hozzájuthat vadonatúj gépkocsijához. Az öreg autót is leadhatja, aminek köszönhetően még olcsóbban kapja meg az újat.

Év vége előtt az eladók megpróbálják kiüríteni a raktárakat, ez pedig árcsökkenést eredményez. Az idei árlistákból az is kiderül, hogy a gépkocsik évekre visszamenőleg nem voltak olyan olcsók decemberben, mint most.

Öreget újra bónusszal
Az autómárkák többségénél lehetőség van az öreg gépkocsi leadására, különböző kedvezmény fejében.

Például a Peugeot és a Citroen kliensei még egy speciális bónuszt is kapnak az öreg autó mellé. Az akció lényege, hogy bármilyen típusú futott gépkocsit hoznak leadni a Peugeot szalonjába, akkor a járgány valódi értékénél 1500 euróval többet kapnak érte. Emellett egyéb akciókat is kihasználhatnak. Például a 308-as modell jelenleg 3000 euróval olcsóbb, a 3008-as modellhez pedig 3710 euróval olcsóbban jutnak hozzá.

Hasonló akciót hirdetett meg a Citroen is; az öreg Citroen leadásakor 1000 eurós bónuszt kapnak az új modellre.

Kiárusítás
Komoly árengedmények vonatkoznak a raktáron maradt gépkocsikra is, újév előtt ugyanis az eladók meg akarnak szabadulni ezektől a modellektől.

A Mercedes például háromezer euróval olcsóbban kínálja egyes modelljeit. A Renault-ban pedig a kiválasztott modellt azonnal elviheti a vásárló, egy percet sem kell várnia a megrendelés után.

Jelentős árengedményeket kínál a Toyota, a Seat és a Nissan is, egyes modelleknél a bónusz elérheti a 4500 eurót is. A Fordnál év végéig a raktáron maradt autókra a vásárló helyett kifizetik a megemelt regisztrációs díjat, s ezzel akár 1664 eurót spórolhatnak.

Az akciókon kívül ebben az időszakban szinte az összes eladó előnyös finanszírozási programokat kínál, melyek keretén belül az autó árának harmadát, negyedét vagy felét is elég kifizetni egyszerre ahhoz, hogy elvihessék a szalonból. Például akinek elég pénze van, annak a Seatnál elég kifizetnie az autó árának első felét, a hátralevő összeget csak két év múlva kell téríteni.

Gumiabroncsot kaphat
Az árengedményeken kívül a vásárlók különböző ajándékokat is kaphatnak az új autók mellé. Leggyakrabban téli gumiabroncsszettet vihetnek haza az új járgánnyal. Téli abroncsokat kapnak a Kia, a Dacia, a Hyundai vagy a Toyota modellekhez.

A Škoda az új Rapidhoz, amelyet csak néhány héttel ezelőtt dobtak a piacra, ingyenes légkondicionálót ad. Ugyanúgy a közkedvelt Yeti modellt is ingyenes Mont Blanc felszereléssel kínálják, amely egyebek mellett fűtött elülső üléseket, 17 colos felniket, hátsó parkolóradart vagy kétzónás Climatronic klímát is tartalmaz.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?