Lanza minden áldozatára többször rálőtt

Newtown |

<p>Minden áldozatára több lövést adott le az ámokfutó Connecticut állambeli Newtownban végzett vérengzés során - közölte szombaton egy igazságügyi orvos szakértő.</p>

A vérfürdőt csak egy ember - egy nő - élte túl azok közül, akikre fegyvert fogott a tettes.

    Wayne Carver igazságügyi orvos szakértő közölte újságírókkal, hogy hét holttesten végzett vizsgálatot, és mindegyiken egynél több lőtt seb volt. Volt olyan áldozat, akire 11-szer lőtt rá az ámokfutó.

    A gyilkosnál három fegyvert találtak, de Carver megerősítette, hogy a támadó - a sajtó által Adam Lanzaként azonosított húszéves férfi - elsősorban egy félautomata puskát használt. Hangsúlyozta, hogy harmincéves pályafutása során sok mindent megtapasztalt, de amit a vérengzés helyszínén látott "rosszabb volt mindennél".

    A hatóságok azonosították az áldozatokat: a 20 meggyilkolt gyerek - 12 kislány és 8 kisfiú - mindegyike hat vagy hétéves volt, és mindnyájan elsőosztályos tanulók voltak. Mind a hét agyonlőtt felnőtt nő volt, köztük a tettes édesanyja.

    A hatóságok közzétették az áldozatok nevét. A szülők egyelőre csak fényképről láthatták a meggyilkolt gyerekük holttestét. A hatóságok még mindig nem hozták nyilvánosságra a tettes és a meggyilkolt édesanya nevét, bár a sajtó tényként kezeli, hogy Adam Lanza volt az ámokfutó. A férfi a mészárlás helyszínén végzett magával.

    A nyomozóhatóságok képviselői közölték az NBC televízióval, hogy egy nappal a mészárlás előtt Lanza összeszólalkozott az iskola négy alkalmazottjával, s nem kizárt, hogy emiatt ragadt fegyvert másnap, és hármat közülük megölt. A negyedik annak köszönheti életét, hogy pénteken nem ment munkába. A rendőrség őt is kihallgatja.

    Az ámokfutó nem hagyott maga után semmilyen üzenetet, sem feljegyzést, amit általában megtesznek vérengzésre készülő ámokfutók.

    Arra is fényt derült, hogy Adam Lanza néhány nappal ezelőtt fegyvert akart vásárolni, de nem járt sikerrel, mert a korábbi fegyvervásárlása óta nem telt el elegendő, a connecticuti törvények által előírt idő. A férfi végül megölte édesanyját, aki fegyvergyűjtő volt, és a tőle zsákmányolt fegyverekkel hajtotta végre a mészárlást a newtowni iskolában.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?