Newtowni tragédia – Megvan az indíték, de nem árulják el

Newtown |

<p>A rendőrség &quot;nagyon jó&quot; bizonyítékra bukkant a newtowni iskolai ámokfutás indítékával kapcsolatban, de egyelőre nem hozza nyilvánosságra &ndash; közölte a connecticuti rendőrség egyik illetékese szombaton.</p>

"Nyomozóink remélhetőleg képesek lesznek teljes képet alkotni arról, hogy hogyan és - ami sokkal fontosabb – miért történt ez meg" – mondta egy sajtótájékoztatón Paul Vance hadnagy. A rendőrtiszt nem árulta el, mi ez a bizonyíték, viszont elmondta, hogy a gyilkos Adam Lanza erőszakkal hatolt be az iskolaépületbe, mert nem akarták beengedni. Azt nem mondta meg, hogy ez miből derült ki. A The New York Times viszont szombaton azt írta, hogy az igazgatónő maga nyitotta ki neki az ajtót.

    Lanza édesanyja, akit szintén megölt, a rendőrség szerint "mohó fegyvergyűjtő" volt. Nem csak Sig Sauer és Glock típusú pisztolya volt, hanem Bushmaster .224 M4 típusú, katonai stílusú gépkarabélya is. Adam Lanza ezek közül választotta ki az ámokfutásnál használt fegyvereket. Az asszony gyakran járt célba lőni a fiaival - mondta el egy ismerőse.

    A lövöldözés mintegy húsz percen át zajlott. Amikor elkezdődött, a 700 fős iskola egyik gondnoka végigrohant a folyosókon, és figyelmeztetett a fegyveresre, valaki pedig bekapcsolta az iskolarádiót, amelyen keresztül hallani lehetett a káosz hangjait. A tanítók jól-rosszul próbálkoztak a gyerekek megmentésével: egyesek bezárkóztak az osztálytermükbe, mások a mosdóban rejtették el őket, a könyvtáros a könyvraktárban barikádozta el az olvasókat. A szemtanúk szerint a pánikba esett kicsik közül többen összehányták magukat. Az egyik oktató azzal próbálta megnyugtatni őket, hogy próbariadóról van szó.

    A rendőrséget pénteken 9.30 óra körül értesítették, s mind a szolgálatban lévő, mind a pihenő rendőrök azonnal a helyszínre siettek. A behatoló csoportok több ablakot betörve jutottak be, és a helyszínt biztosítva evakuálták a gyerekeket.

    Az események láncolatának összeillesztése még mindig tart, de az áldozatokat már elvitték a tetthelyről, és megtörtént az azonosításuk. Newtown lakói péntek éjjel több helyen is összegyűltek és közösen gyászolták meg az áldozatokat.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?