A gyereklétszám emelkedését reméli a költözéstől a magyar óvoda

Léva |

<p>A vártnál hosszabb ideig tartott a költözés és a környezetrendezés a lévai magyar óvodában. Az intézmény vezetésének komoly gondot jelentett, hogy a fenntartó által felajánlott épület környéke rendezetlen volt.</p>

 

Attól tartottak, hogy a szülők nem akarják a gyereküket olyan óvodába hordani, amelynek a bejáratával szemben egy omladozó régi széntároló áll. Június végén költözött át a lévai magyar óvoda két csoportja abba a közös udvarba, ahol a Juhász Gyula Alapiskola 2008-tól működik. Göbő Judit óvodaigazgató elmondta, a város a nyár elején lebontatta a régi széntárolót, és sikerült eltávolíttatni a salakot takaró szurokburkolatot is, mert a felpúposodott pálya balesetveszélyes volt. „Az Új Szóban megjelent cikk után a lap egyik olvasója ezer eurót utalt át a számlánkra. Nagy segítséget jelentett ez nekünk, hiszen végre meg tudtuk vásárolni a játszótér építéséhez szükséges faanyagot, és jutott pénz a telekrendezésre is” – tette hozzá Göbő Judit. Jelenleg két csoport működik az óvodában, melyet összesen 27 magyar gyerek látogat. A felszedett aszfaltburkolat alatt hatalmas kráter tátongott. Nem maradt más hátra, mint hogy az óvónők és a szülők lapátot, ásót ragadjanak, a munkálatokba bevonták a lévai református gimnázium diákjait is. A fenntartó annyiban segített, hogy feltöltötték a lyukat földdel. A többi már az óvoda alkalmazottainak és barátainak feladata volt. A játszótér tervei ígéretesek voltak, ám a város már nem tudta támogatni a járdák és hinták építését. Egy pénzintézet pályázatán további 200 eurót sikerült nyernie az óvodának, abból vették meg a fákat és a fűmagot. Október végére elkészült a játszótér. A magyar óvoda és iskola összeköltözésétől a gyereklétszám emelkedését remélik. Már most van példa arra, hogy a Juhász Gyula Alapiskolát látogató gyerekek kisebb testvéreit a magyar óvodába íratták a szülők.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?