Malatinský menesztését követeli az ellenzék

Pozsony |

<p>Tomáš Malatinský gazdasági miniszter leváltását követeli az ellenzék a megújuló energiaforrásokról szóló törvényjavaslat miatt, mert az állítólag a Penta pénzügyi csoport érdekeit szolgálja.</p>

A Penta a tervezett módosítást előterjesztett formájában megalapozatlannak és helytelennek tartja, ezért azt javasolja, hogy a parlament ne vitassa meg. Simon Zsolt, a Híd alelnöke szerint a pénzügyi csoportnak ez az állásfoglalása is bizonyítja, hogyan kötődik a Penta a jelenlegi kormányhoz. A politikus feltette a kérdést, mit kap a kabinet a Pentától, ha ezt a törvénymódosítást jóváhagyják.

Július Brocka, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) alelnöke botrányosnak nevezte a tervezetet, mert annak köszönhetően a pénzügyi csoport a következő másfél évtizedben 300 millió euró haszonra tehet szert.

Jozef Mikuš SDKÚ-alelnök Malatinskýnak szegezte a kérdést, hogy ki a jogszabály-tervezet kidolgozója, erre azonban egyelőre nem kapott választ.

Martin Chren, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) képviselője alkotmányellenesnek minősíti a tervezetet. Azt is megjegyezte, hogy a pedagógusbérek emelésére nem lel pénzt a kormány, de a pénzügyi csoportoknak mindig talál.

Igor Matovič, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) vezetője is reméli, hogy a javaslatot elutasítja a parlament.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?