Emelkednek az adók és az illetékek Rimaszombatban

Rimaszombat |

<p>Adó- és illetékemelés, a szociális szolgáltatások változása, a jövő évi költségvetés elfogadása, a városi fenntartású intézmények éves programterve, a városi sportklub alapító okiratának módosítása &ndash; sok vitát gerjesztő témákkal foglalkozik idei utolsó ülésén a rimaszombati önkormányzat.</p>

Ma 13 órakor kezdődött a nyilvános közgyűlés a régi vármegyeház dísztermében, ezúttal komoly érdeklődés várható a polgárok részéről.

Rimaszombatban biztosan emelni fogják az adók és illetékek összegét, a vállalkozók egy csoportja hetek óta folyamatosan tárgyal a város vezetésével egy mindkét fél számára elfogadható megoldásról. Az ingatlanadó szempontjából eddig három zónára osztották a várost, ezt egységesítik, a tervezet szerint jövőre egy négyzetméter területért 2 euró körüli összeget kell fizetni. A legutóbbi ülésen nem sikerült dűlőre jutni ebben a kérdésben, a mai testületi ülésen parázs vita várható. Jó hír a szociális szolgáltatásokat igénybe vevők számára, hogy valószínűleg kevesebbet, az eddigi 1,65 euró helyett 80 centet kell majd fizetni egy óra szociális szolgáltatásért. A város egész éves működése, intézményeinek fenntartása, a tervezett beruházások folytatása múlik a jövő évi – a további két évet is befolyásoló – éves költségvetés elfogadásán. Az idei költségvetés szeptemberi elfogadása után feltételezhető, hogy ebben a témában sem várható összhang a polgármester, Jozef Šimko és a képviselő-testületen belüli ellenzéke közt. Az idei utolsó képviselő-testületi ülésen a városi sportklub alapító okiratának módosítása is vitát kavarhat, ebben sincs egység a képviselők közt. A rimaszombati városatyák elé kerül egy, a Tompa téren kialakítandó emlékparkról szóló tervezet és az INNOVIA cég alacsony komfortfokozatú lakásokat bemutató terve, valamint az Állami Számvevőszék legutóbbi ellenőrzéséről szóló beszámoló is.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?