Elhagyta a kórházat Katalin hercegnő

London |

<p>Elhagyta csütörtökön a kórházat Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának felesége, aki heveny terhességi rosszullétek miatt szorult orvosi kezelésre.</p>

Katalint, aki a hercegi házaspár első gyermekével várandós, hétfőn kellett a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházba szállítani hirtelen támadt akut rosszullétei miatt.

    A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos herceg felesége a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez a brit lapokban megjelent orvosi szakvélemények szerint sokkal ritkábban fordul elő, ugyanakkor sokkal hevesebb tünetekkel is jár, mint a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" reggeli rosszullétek, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert orvosi ellátás nélkül fennáll a várandós kismama kiszáradásának vagy kóros fogyásának kockázata.    A St. James-palota - Vilmos és édesapja, Károly trónörökös közös londoni hivatala - által kiadott csütörtöki tájékoztatás szerint Katalin hercegnő a házaspár londoni rezidenciájára, a Kensington-palotába távozott a kórházból, és még egy ideig pihennie kell. A hercegnő hivatalos programjait és nyilvános megjelenéseit egyelőre törölték.    Katalin férje, Vilmos herceg kíséretében távozott csütörtökön a kórházból egy virágcsokorral a kezében.    Vilmos a kezelés minden egyes napján hosszú órákat töltött hitvese mellett, ami meglehetősen szokatlan a brit monarchia gyakorlatában. Ha a király család valamely magas rangú tagja kórházi kezelésre szorul, rokonai általában ritkán látogatják meg. Így volt ez akkor is, amikor Fülöp edinburghi herceg, Vilmos nagypapája, II. Erzsébet királynő 91 esztendős férje a nyáron súlyos húgyúti fertőzéssel kétszer is kórházba került, ám az uralkodó egyik alkalommal sem kereste fel.    Mindez azonban - ahogy a csütörtöki Daily Mailnek egy udvari bennfentes kifejtette - korántsem a részvétlenség megnyilvánulása; elsősorban arról van szó, hogy az uralkodó és közeli hozzátartozóinak minden megjelenése komoly logisztikai és biztonsági előkészítést igényel, és "a királynő pontosan tudja, hogy ha valaki nincs jól, akkor éppen erre a felfordulásra van a legkevésbé szüksége".    Katalin hercegnő kórházi kezelését egy kellemetlen incidens mindazonáltal így is megzavarta: egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás két munkatársa a héten felhívta a VII. Eduárd kórházat, a brit uralkodónak, illetve Károly trónörökösnek adta ki magát, és bennfentes orvosi információkat szerzett Katalin hercegnő állapotáról a kórház átejtett személyzetétől.    A megdöbbentő biztonsági malőr körülményeinek tisztázására azonnali vizsgálat indult. Különösen kirívó, hogy a kórházi személyzet tagjainak, akik készséggel elhitték, hogy a királynővel és fiával beszélnek, nem tűnt fel a hívók erőteljes - a hívás visszajátszásán jól hallható - ausztrál akcentusa, sem az, hogy a magát a brit uralkodónak kiadó ausztrál műsorvezetőnő még egy súlyos hibát is elkövetett: azt kérte, hogy kapcsolják őt unokájához, Katalinhoz, jóllehet II. Erzsébet királynő nem a hercegnőnek, hanem Vilmos hercegnek a nagymamája. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?