A Rákóczi Szövetség karácsonyi ajándéka a magyar óvodásoknak

Budapest |

<p>Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség a szlovákiai magyar óvodásoknak, az ajándékcsomagot 13 248 gyermek kapja meg december folyamán - közölte a szervezet az MTI-vel.</p>

A szövetség közleménye szerint az óvodások koruknak megfelelően kétféle csomagot kapnak. A 3866 iskolakezdés előtt álló óvodás például megkapja az Apáczai Kiadó iskolakezdési könyvcsomagját is. Az ajándékcsomagokban van egy szülőknek szóló levél és egy 12 pontos érvgyűjteményt, amely a magyar iskolaválasztás helyességéről és fontosságáról szól. 

    A Rákóczi Szövetség partnereivel együtt idén is arra törekedett, hogy a szlovák nyelvű óvodába járó, magyarul beszélő gyerekekhez is eljusson a csomag, szüleikhez pedig a levél.     Az óvodások karácsonyi megajándékozása 2004 óta része a Rákóczi Szövetség felvidéki iskolai beiratkozási programjának. A szervezet a 2013-ban iskolába kerülőknek is megígéri, hogy ha magyar iskolát választanak, akkor számíthatnak a Rákóczi Szövetség és a magyar civiltársadalom tízezer forintos beiratkozási ösztöndíjára. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?