Megújítják Devecser belvárosát

Devecser |

<p>Több mint 72 millió forintból újul meg Devecser belvárosa - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.<br />&nbsp;</p>

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, Devecser mintegy 16 százalékos önerőt biztosít a megvalósításához - írták.
   
Tájékoztatásuk szerint a Petőfi tér a középkortól kezdve a település központja, mára azonban kezdi elveszíteni eredeti funkcióját, és közlekedési csomóponttá vált - áll a közleményben.
   
A tér rekonstrukciójának célja az eredeti köztéri funkciók visszaállítása és megerősítése, a várdomb tömegének kiszabadítása a tömör kerítés elbontásával, a zöldfelület megújításával.
   
A projekt eredményeként elbontják a meglévő, rossz állapotú buszpályaudvart, és a helyén egy, a mai kornak megfelelő színvonalú park jön létre. A kastély előtti zöldterület megújulásával párhuzamosan egy szabadtéri vásár- és rendezvényteret alakítanak ki.
   
Az önkormányzat közlése szerint minőségi utcabútorokat helyeznek ki; a munkálatokat a Via-Vomito Kft. végzi. A projekt befejezése várhatóan 2013. augusztus 30.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?