Európa Liga – Vereségével harmadik helyre csúszott a Videoton

Székesfehérvár |

<p>A Videoton FC hazai pályán 1-0-ra kikapott a belga Genktől a labdarúgó Európa Liga csoportkörének ötödik, csütörtöki fordulójában, így csoportjában visszacsúszott a harmadik helyre.</p>

Mivel a négyes másik meccsén a svájci Basel hazai pályán 3-0-ra legyőzte a portugál Sporting Lisboát, a székesfehérvári gárda nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően, sorsa a zárófordulóban sorra kerülő Genk-Basel találkozó végeredményétől is függ.

    Paulo Sousa tanítványai december 6-án Lisszabonban játsszák utolsó csoportmérkőzésüket. A Videoton csak akkor léphet tovább, ha Portugáliában nyer, s közben a Genk legyőzi a Baselt.     Európa Liga, G csoport, 5. forduló:Videoton FC-Genk (belga) 0-1 (0-1)----------------------------------Sóstói Stadion, 8800 néző, v: Liran Liany (izrael)    gólszerző: Barda (19.)    sárga lap: Kaká (21.), Torghelle (80.), Kovács I. (90.) illetve Joseph-Monrose (68.), Hyland (80.), Masika (94.)     Videoton:     ---------Bozovic - Brachi, Kaká (Walter Lee, 82.), Vinicius, Szolnoki - Renato Neto, Mitrovic - Gyurcsó, Sándor (Torghelle, 76.), Oliveira (Kovács I., a szünetben) - Nikolics     Genk:    -----Van Hout - Dani Fernandez, Ngcongca, Nadson, Tshimanga - Hyland, Gorius - Buffel, Barda (Plet, 71.), Joseph-Monrose (Masika, 76.) - Vossen (Kumordzi, 91.)     A négy forduló után a csoport második helyén álló Videoton hazai pályán bátran kezdett az éllovas, a kapus Köteles Lászlót nélkülöző Genk ellen, az első negyedórában el is jutott a kapu közelébe, Nikolics azonban ígéretes helyzetben fölé fejelt. Egyik csapat sem kockáztatott sokat, unalmasan csordogált a játék, aztán a vendégek második szögletükből megszerezték a vezetést, mivel Bozovic rendkívül rosszul mozdult ki a kapujából. A bekapott gól után a Videoton átvette az irányítást, melynek köszönhetően a játékrész hajrájában közel állt az egyenlítéshez, de Sándor számára még a ziccer sem volt elegendő ahhoz, hogy betaláljon.    Fordulás után egyértelmű fölényben játszott a Videoton, a bal és a jobb oldalon is jó ritmusban futottak a hazai támadások, de a kaput csak elvétve találták el a lövések. Az utolsó tíz perc Torghelle beállásával kissé feszült hangulatban telt, különösebb gólveszély nélkül. A fehérváriak rászolgáltak az egy pontra, ennek ellenére először szenvedtek vereséget hazai pályán az Európa Ligában. A Genk győzelmével továbblépett a csoportból. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?