Távozik a Honvédtól Kozák Danuta

Budapest |

<p>Nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését a Budapest Honvédnál Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakos.</p>

Az idén Londonban 500 méteren egyesben és a négyes tagjaként is győztes sportoló erről csütörtökön tájékoztatta jelenlegi klubját.

    Az MTI-hez eljutatott közleményéből kiderül, döntésének hátterében az áll, hogy a jövőben vőlegénye irányításával szeretne felkészülni a versenyekre, erre pedig - sajtóhírek szerint - a Honvédnál nem lett volna lehetősége. Hozzátette: arról egyelőre nem született döntés, hogy melyik klub színeiben versenyez majd.    Az elmúlt napok beszámolói arról szóltak: Kozák Danuta szerette volna elérni, hogy vőlegényét alkalmazza a Honvéd, erre azonban nem mutatkozott fogadókészség. A 25 éves versenyző felkészülését az elmúlt időszakban Csipes Ferenc irányította.     Kozák Danuta a közleményében arra is kitér, hogy nem volt egyszerű új kihívásokat találnia egy ilyen sikeres év után, de végül sikerült neki.    "Ugyanúgy, ahogy eddigi pályafutásom során mindig, most is látom a következő célt: négy év múlva szeretném megvédeni egyesben az olimpiai bajnoki címem, amivel sporttörténelmet írhatok, hiszen egyesben még egyetlen női versenyzőnek sem sikerült a duplázás" - fogalmazott a levélben, majd hozzátette: többféle lehetőség felmerült, a Budapesti Honvéd vezetőivel is több alkalommal egyeztetett a terveiről. - "Úgy érzem, hogy az újabb célok eléréséhez új élményekre, új motivációra, környezetváltozásra van szükségem, ezért úgy döntöttem, hogy a jövőben a vőlegényem - aki eddig is az élet minden területén mindig mellettem állt - irányításával készülök fel a versenyekre."    Kozák Danuta közleményében megköszöni a Honvéd vezetőinek, az edzőjének és a társainak az elmúlt négy év közös munkáját, mert mint megjegyzi: nélkülük nem lehetne kétszeres olimpiai bajnok.    "Januártól azonban tovább kell lépnem, mert érzésem szerint ez kell a további sikerekhez" - teszi hozzá.    Baráth Etele, a magyar sportági szakszövetség elnöke közleményben reagált a történtekre:    "Kozák Danuta egy nemzeti intézmény, aki nemcsak a kajak-kenu sportág legfényesebb csillaga, hanem a londoni olimpia óta az ország legsikeresebb sportolója is, ezért a szövetség részéről maximálisan tiszteletben tartjuk döntését. Tegnap beszéltem vele telefonon és elmondtam neki, hogy bármilyen döntést hoz, mi minden szervezési és erkölcsi támogatást meg fogunk neki adni ahhoz, hogy a pályafutását minél jobb körülmények között folytathassa. Ha szükséges, segítünk neki olyan szakosztályt találni, ahol hasonlóan magas szintű szakmai munka zajlik, mint az eddigi klubjánál". 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?