A Smer máskor is kész az obstrukcióra

Pozsony |

<p>A kormányzó Smer-SD nem zárja ki, hogy a jövőben is él majd a keddihez hasonlóparlamenti obstrukció eszközével.&nbsp;</p>

A parlamentben kedden gyakorlatilag elmaradt az a soron kívüli ülésszak, amelyen az ellenzék Tomáš Borec igazságügyi miniszter menesztését akarta elérni. 

Az ülésnap kezdetén csak 66 képviselő jelezte a jelenlétét, a kormányzó Smer-SD képviselői közül csak tízen. Tízkor újabb próbát tettek, akkor 70-en nyomták meg a jelenlétet jelző gombot. A plénum akkor határozatképes, ha legalább 76 képviselő hivatalosan is jelen van.  Hétfőn is volt két sikertelen próbálkozás, hogy a plénum határozatképes legyen A Népi Platformot alkotó három ellenzéki párt - a KDH, a Híd és az SDKÚ-DS – azt követően kezdeményezte Borec leváltását, hogy a Smer-SD lehetetlenné tette az érdemi tárgyalást az igazságügy helyzetével kapcsolatban összehívott soron kívüli ülésszakon.  Pavol Paška (Smer-SD) házelnök nem tartja kizártnak, hogy a maihoz hasonló obstrukciót máskor is alkalmazzon, ha a mostanihoz hasonló ellenzéki kezdeményezésről lesz szó. A Borec elleni jelenlegi ellenzéki fellépést "visszaélésnek és politikai színjátéknak" nevezte.  Robert Fico szerint a bizalmatlansági indítvány komoly jogintézmény, és az ellenzék nem gondolta komolyan a miniszter leváltására vonatkozó javaslatát 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?