Kiújult a kolerajárvány Haitin a Sandy hurrikán után

Port-au-Prince |

<p>A Sandy hurrikán pusztítása után kiújult a kolerajárvány Haitin; az elmúlt napokban 44 halálesetet jegyeztek föl - közölték hétfőn a helyi egészségügyi hatóságok.</p>

Több mint 5 ezer kolerás megbetegedést észleltek az októberi természeti csapás óta a karibi országban. Segélyszervezetek szerint különösen a főváros, Port-au-Prince körüli menekülttáborokban emelkedett a bakteriális bélfertőzések száma.

    A Sandy hurrikán több mint 750 millió dolláros kárt okozott az egyébként is koldusszegény országban. A haiti kormány szükségállapotot hirdetett, és külföldi segélyért folyamodott.    Egészségügyi szakértők szerint a kolera-megbetegedések számának növekedése a Sandy okozta rendkívül heves esőzéssel függ össze. Az óriási mennyiségű csapadék elősegítette a fertőzés terjedését, mert Haitin nem megoldott sem a szennyvízelvezetés, sem a szemétszállítás.    A járvány - több mint száz év után - 2010 októberében jelent meg ismét Haitin, az az év eleji pusztító erejű földrengés után. A hivatalos statisztikák szerint eddig összesen csaknem 340 ezren betegedtek meg, és közülük 7600-an meghaltak. Az országban a földrengés óta csaknem 400 ezer ember még mindig sátrakban él. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?