Sandy hurrikán - New York híres karácsonyfája a vihar egyik "túlélője" lesz

New York |

<p>&nbsp;A Sandy nevű szupervihar pusztítását túlélt fenyőfát állítanak idén karácsonyfaként a New York-i Rockefeller Center elé. A fa abból a New Jersey államból érkezik a szomszédba, amely különösen megszenvedte a Sandy hurrikánerejű széllökéseit és a heves esőzést. A fenyő 24,4 méter magas, súlya 10 tonna és már négy héttel ezelőtt kiválasztották, mielőtt lecsapott volna a vihar.</p>


    A fenyőt gazdája október 29-én lekötözte, mert a heves szél miatt nem volt stabil. A poszttrópusi ciklon sok más fát kicsavart a helyéről.
    Joe Balku otthona a szupervihar miatt áram nélkül maradt, de sem a házában, sem a fában nem esett kár.
    A 76 éves férfi 1973 óta "neveli" a fenyőt, amely hétméteres volt, amikor Balku megvette az ingatlant. Régóta dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy a fenyő a Rockefeller Center elé kerül, így az egész világ megcsodálhatja.
    A fát a napokban egy 35 méter hosszú kamionnal szállították New York Citybe, ahol megkezdik díszítését. Összesen 45 ezer égő kerül rá, a karácsonyfa fényeit november 28-án kapcsolják fel.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?