A Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál

Moszkva |

<p>Híres épületeket értékelt fel az Uphill tanácsadó cég, a listából kiderült, a Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál. A moszkvai Kreml műemlékegyüttesének Uphill szerinti becsértéke csupán 50 milliárd dollár, a római Colosseum 110 milliárdot ér, a párizsi Eiffel-torony pedig 550 milliárdra rúg. Mint a Business FM rádió beszámolt róla, az orosz szakértők keveslik az összeget.</p>

Amíg azonban egyesek felbecsülhetetlennek tartják az UNESCO világörökségei közé tartozó történelmi városrészt, mások szorgalmasan számolnak.
    Alekszandr Vuszov, az Uphill Consulting üzleti értékbecslési osztályvezetője a rádióban elmondta, hogy a legdrágább szabadpiaci ingatlan árát vették, beleszámították a Kremlhez közeli híres Tverszkaja és az Arbat utcák üzleti negyedeit, és felmérték a Kreml épületeinek alapterületét. Hozzáadták a történelmi épületegyüttes turisztikai értékét is.
    Alekszandr Hrusztaljov, az NDV ingatlanügynökség igazgatója  szerint azonban a moszkvai Kreml legalább háromszor annyit ér, mint a római Colosseum. Nemcsak a méretek, hanem a két kulturális örökség állapota közötti különbség miatt.
    Az olaszok - jegyzi meg a Business FM kommentárja - amúgy is el vannak keseredve, minthogy ebben a versenyben a párizsi Eiffel-torony vitte el a pálmát a maga 550 milliárd dollárra becsült értékével.
    A turisták kedvelt "öreg hölgye" tehát annyit ér, mint az Apple számítástechnikai cég - állapítja meg a rádió.
    A moszkvai Kremlt - Oroszország kulturális és hatalmi központját, egykori uralkodóinak, ma döntéshozóinak székhelyét - a krónikák 1331-ben említették először. A Kremlben Iván Kalita fejedelemsége idején (1325-1340 között) épültek az első kőtemplomok.
    Az állami védelem alatt álló és jól óvott moszkvai történelmi épületegyüttes ma is rendkívül népszerű a hazai és a külföldi turisták körében. A múzeumok kincsein és a székesegyházakon kívül sokan kíváncsiak a korhű egyenruhába öltözött elnöki ezred zenés lovas őrségváltására, amely a Templom téren áprilistól október végéig minden szombaton látható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?