Már 31 áldozata van a délkelet-ázsiai tájfunnak

Hanoi |

<p>Hét emberéletet követelt Vietnámban a Son-Tinh nevű tájfun, amely korábban a Fülöp-szigeteken és Kínán is végigsöpört, s ezzel 31-re növekedett a természeti csapás áldozatainak száma.</p>

A 150-200 kilométer/órás sebességű széllel érkező trópusi ciklon Vietnám északi részén, a Ha Long-öböltől nyugatra érte el a partot hétfőn. A vietnámi katasztrófavédelmi iroda jelentése szerint hét ember vesztette életét, öt eltűnt és negyvenhárom megsérült. Az anyagi károk is jelentősek: 13 ezer házat és 19 ezer hektár rizsföldet tett tönkre a tájfun.
    Múlt héten, amikor huszonnégy ember halálát okozva a Fülöp-szigeteken tombolt, a Son-Tinh még trópusi viharnak számított. A Kelet-kínai-tengeren átkelve érte el a szél sebessége a 149 kilométer/órás sebességet, és ezzel tájfunná erősödött.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?