Lecsapott Kubára a Sandy hurrikán

Havanna/Manzanillo/Puerto Príncipe |

<p>Lecsapott Kuba délkeleti partvidékére a Sandy hurrikán csütörtökre virradóra. A heves esőzésekkel és erős széllökésekkel kísért forgószél a karibi térségben eddig két ember halálát okozta, s 55 ezer embert kényszerített otthona elhagyására - közölte az amerikai hurrikánközpont.</p>

A miami székhelyű központ jelentése szerint a Sandy trópusi vihar szerdán erősödött hurrikánná, s helyi idő szerint este 10 órakor érte el Kuba partjait. Az ötfokozatú Saffir-Simpson-skálán 2-es kategóriába sorolt forgószél északi irányba, a Bahama-szigetek felé tart, s várhatóan hat óra alatt vonul át Kubán. A hurrikánnal érkező szelek sebessége eléri az óránként 175 kilométert is.

Kuba második legnagyobb városában, Santiago de Cubában a forgószél áramszünetet okozott és fákat csavart ki, a helyiek elővigyázatosságból bedeszkázták házaikat. A kubai kormány felfüggesztette a Kelet-Kubából induló és oda tartó repülőjáratokat.    A szélsőséges időjárás miatt a közeli Haiti egész területére vörös riasztást adtak ki a hatóságok, s az iskolák csütörtökön zárva tartanak. A szomszédos Dominikai Köztársaságban 32 tartományból 18-ban szintén az oktatási intézmények bezárása mellett döntöttek. A hurrikán lecsapott a jamaikai fővárosra, Kingstonra is, ahol mintegy félezer embert kellett biztonságba helyezni átmeneti szálláshelyeken. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?