Egyedi boltok a főváros szívében

Pozsony |

<p>&nbsp;Ma nyitja meg kapuit a főváros egyik legfontosabb közlekedési gócpontjában, a fedett piac és az Istropolis által határolt térségben a 36 ezer négyzetméternyi területen 150 márkaboltnak helyet adó Central üzletközpont. Számos üzletlánc Szlovákiában elsőként éppen a Centralban mutatkozik be.<br />&nbsp;</p>

150 bolt, számos étterem és kávézó, egy 25 méteres medence, továbbá wellnessközpont és szauna várja mától a belvárosi Central üzletközpont látogatóit. A naponta mintegy 20-25 ezer vásárlóval számoló, Szlovákia legnagyobb tetőtéri parkjával dicsekedő ingatlanegyüttes a hazai Immocap ingatlanfejlesztő 200 millió eurós ráfordítása révén valósult meg. A 150 üzlet közül legalább 30 márkabolt először mutatkozik be Szlovákiában, többek között a U. S. Polo, a Vagabond, a Pery, az Overnight, a Parfois vagy a Patten & Pannen Staněk divat-, illetve ékszerboltlánc. A 4 szintes, 1000 gépkocsit befogadó parkolóval rendelkező (hétköznap 3 órán át ingyenes a parkolás) Central meghatározó boltjai a Billa, az Electro World, a Zara (Szlovákiában a legnagyobb), a New Yorker és a C & A. A 36 ezer négyzetméteres eladóterület 97 százalékát már bérbe adtuk – közölte tegnap Peter Lukeš, az Immocap Group elnöke, a beruházó szerint 10-12 éven belül térül meg a ráfordítása.

A komplexum irodaházzal, egy 4000 négyzetméternyi összterületű magánklinikával egészül ki, 2013 tavaszán pedig átadják a német Lindner láncába tartozó, 222 szobát magában foglaló 4 csillagos szállodát – a szállodát is beleszámítva mintegy 1000 főnek ad munkát a komplexum. Az épületegyüttes sajátossága a jó földrajzi fekvésén kívül (27 menetrendszerű városi járat mellett fekszik) a 6000 négyzetméter területet lefedő tetőtéri park, ami országos viszonylatban a legnagyobbnak számít. A Central nemcsak ilyen formában minősül zöldnek, hanem egyben Szlovákia első, a nemzetközi normáknak megfelelő zöld, azaz környezetbarát épülete is. Az építtetők megígérték, hogy a rendezési tervek beszerzését követően az Istropolis előtti (Trnavské Mýto) aluljárókat is felújítják.

Pozsony lassan telítődik a bevásárlóközpontokkal, sőt országos szinten az 1000 főre eső, bevásárlóközpontokban található eladóterület terén már megelőztük Csehországot. Nálunk 1000 főre 210 négyzetméternyi eladóterület jut, nyugati szomszédunknál pedig alig 200 négyzetméter. (shz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?