Olcsóbb lehet az autóbiztosítás

Pozsony |

<p>A sok ár- és adóemelés után egy jó hír: ismét jó esély van arra, hogy csökken a kötelező gépjármű-biztosítás ára. Tovább növelheti a konkurenciaharcot, hogy a gépjármű-biztosítást kínáló 11 biztosító sora vélhetőleg egy új társasággal bővül.<br />&nbsp;</p>

A szlovákiai autótulajdonosok nagy előnye, hogy sok biztosító kínál gépjármű-biztosítási csomagokat. Ha a múltban új játékos lépett a piacra, az mindig csökkentette az árakat, mivel a konkurencia azonnal reagált az új társaság által kínált akciókra. Bár a biztosítási társaságok többsége állítja, hogy a tarifákat jobban már nem lehet lefaragni, eddig mindig alkalmazkodtak az új piaci feltételekhez.

Becslések szerint ebben az időszakban körülbelül egymillió autótulajdonosnak jár le a kötelező gépjármű-biztosításról szóló szerződése, ezért őket érintik a leginkább az új tarifák. A többiek az év más szakaszaiban kötnek új szerződést.

A Szlovák Biztosítók Szövetségének (SKP) adataiból kiderül, hogy a biztosítás ára már idén is enyhén csökkent, körülbelül 4 százalékkal. Tavaly például a sofőrök autóik biztosításáért átlagban 136 eurót fizettek, idén az átlagárak 130 euróra fognak csökkenni.

Viszont erre az árcsökkenésre sem hagyatkozhat minden sofőr. Például aki közúti balesetet okozott, az drágább biztosításra számíthat, s hosszú évek után a nőket is magasabb tarifák várják. Az Európai Bíróság ugyanis diszkriminatívnak nevezte, hogy a biztosítók korábban az ügyfél neme alapján is meghatározhatták, milyen kockázatot jelent az illető biztosítása, s a nők, mivel óvatosabban vezetnek, gyakran kedvezőbb feltételekkel köthettek biztosítást. Ezt a megkülönböztetést többé nem használhatják. További részletek az Új Szó mai számában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?