Varga-uralom a trapmezőnyben

<p>Elég csak rápillantani az eredménylistára, s máris látni: a hidaskürti Vargáék nem hagyják magukat letaszítani a szlovák trapmezőny dobogós helyeiről.</p>

 

A minap rendezett nagyszombati nyílt szlovák bajnokságon Varga Erik győzött, édesapja, Varga Béla és Peking olimpiai bajnoka, a cseh David Kostelecký előtt. A verseny eredményét az öt 25 lövéses alapszakasz után hirdették ki, mindhárom dobogós 120 találattal végzett. „Most nekem sikerült a legjobban az utolsó sorozatom, ezzel lettem első, s a mögöttem kialakult sorrendet is ez a kritérium döntötte el – magyarázza Erik, aki harmincöt évesen idén második olimpiáján lőhetett (12. lett Londonban), s az alapszakasz után lebonyolított országos döntőben is folytatta, és 141 pontos teljesítménnyel, kétpontos előnnyel megvédte bajnoki címét. – Tavaly is, idén is kijött a lépés. Az idei elsőségem többet ért, mert sikerült bebizonyítanom, hogy formában vagyok. A legfontosabb hazai versenyen nyerni rangot jelent, pontokat szereztem a klubomnak, ráadásul számomra ez még egyfajta elégtétel is volt, jelezte olimpiai felkészültségemet. És mindenképpen jót tett, hogy nemzetközi volt a mezőny, hiszen Kosteleckýn kívül a magyarok is rajtoltak, így nem csak azokkal versenyeztem, akikkel szinte minden hazai eseményen lőállásba lépek.”Aztán Erik bekapcsolja a számítógépet, és böngészni kezdi hosszú eredménylistáját. Kiderül, hogy 2002-ben volt először felnőtt országos bajnok, aztán 2007-ben ismételt, majd 2011 után idén duplázott. Tehát a tavalyi Európa-bajnok diószegi lövőnek négyszer akasztottak aranyérmet a nyakába a hazai bajnokságon.Más történet az apa, Varga Béla esete. Februárban betöltötte a hatvanat, de még mindig válogatott formában lő. A nyílt bajnokságon szerzett második helye mellett először lett veterán bajnok Szlovákiában. „Nincs nagy múltja ennek a versenynek, idén mindössze harmadszor írták ki. Két ezüst után lettem aranyérmes. A döntőben elég kevés, csak 14 volt a találataim száma. Nem volt miért küzdeni, olyan előnnyel vezettem. Kitűnő számomra az alapszakaszban lőtt 120 korong. Idén már háromszor teljesítettem, ha még egyszer külföldön is sikerülne, a válogatottba kerülés szintjét is elérném vele.”A tapasztalt versenyző már évekkel ezelőtt lemondott a válogatottságról, idén azonban számos veteránviadalon győztesként hagyta el a lőpályát. „Elég sokat jártam a fiammal külföldre is, s az edzés meghozza gyümölcsét – magyarázza kiváló formáját, s időnként azzal szokta boszszantani a válogatott edzőjét, hogy nem járt még Brazíliában, 2016-ben pedig Rio de Janeiro rendezi az olimpiát. – Ezt csak viccből emlegetem. Reálisabb cél számomra a jövő évi veterán-világbajnokság. Olimpiai trapban rendezik, szeretnék rá felkészülni, és örülnék, ha sikerülne kijutnom.”Ha olyan formában lesz, mint az idén, akkor elég sokra viheti Torinóban, a röpködő korongok lelövésében.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?