A Honda visszahív 489 ezer városi terepjárót

Tokió |

<p>A japán Honda ingyenes javításra visszahív 489 ezer CR-V típusú városi terepjárót, közülük 220 ezret Európában.</p>

 

A kockázatos alkatrész a vezetőoldali elektromos ablakemelő, amelybe befolyhat az esővíz, ettől a szerkezet fölmelegedhet és esetleg kigyulladhat. Már voltak ilyen esetek, de személyi sérülés nem történt - mondta a Honda szóvivője vasárnap Tokióban, a visszahívást bejelentve.    Azt nem közölték, mindez mibe fog kerülni a Hondának.    Rövid időn belül ez a második visszahívás: nemrégiben a Honda 600 ezer Accord típusú autóját hívta vissza Észak-Amerikában, mert a szervokormány folyadékszivárgása szintén tűzveszélyt okozott a motortérben.    Az autókat, motorkerékpárokat, hajó- és más motorokat gyártó Honda 131 milliárd jenes adózott eredményt ért el az üzleti éve júniussal zárult első negyedében, miután beszállítói rendszere újjáépült a tavaly március 11-i földrengés és szökőár okozta pusztításból. Az autópiac gyengeségei, a vásárlásra ösztönző árpolitika miatt az eredmény messze elmaradt a két évvel korábbi 272 milliárd jentől, de mindenesetre jóval több lett a tavaly április és június között elkönyvelt 31 milliárdnál.    Japán harmadik számú autógyártója, a Honda az üzleti éve mostani első negyedében 2,435 billió jenes bevételt termelt, ez meghaladta mind a két évvel korábbi 2,361 billiót, mind a tavalyi első üzleti negyedévi 1,714 billiót. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?