Károly herceg 552 ezer fontot örököl a hercegségében elhunytaktól

London |

<p>Károly herceg, brit trónörökös 552 ezer fontot örökölt 2011-2012-ben a cornwalli hercegségben végrendelet vagy örökös nélkül elhunytaktól.</p>

 

A "bona vacantia" latin néven ismert középkori rendelet értelmében – szó szerinti fordításban "rendelkezésre álló javak" – azok a cornwalli javak, amelyekre az elhunyt után senki nem tart igényt, automatikusan az Anglia délnyugati részén elterülő hercegséget illetik, amelynek jelenlegi birtokosa Károly herceg.A hercegség hivatalos számvitele szerint a 2012. március 31-én végződött pénzügyi évben 552 ezer fonthoz jutottak ezen a jogcímen. Szinte a teljes összeget, 450 ezer fontot, jótékony szervezetek kapták, egy részét pedig esetleges követelésekre tartották fenn.Brit sajtóértesülések szerint 2006-ban a "bona vacantia" révén a hercegségnek 1 millió fontos bevétele volt.Nagy-Britanniában azoknak a javait, akik végrendelet vagy leszármazott nélkül halnak meg, az állam kapja meg, kivéve Cornwallt és Lancastert, ahol a jogosultak Károly herceg, illetve II. Erzsébet királynő.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?