Átlépte az egymilliárdot a Facebook felhasználók száma

New York |

<p>Átlépte az egymilliárdot a Facebook felhasználóinak száma, a közösségi portálnak június óta 45 millió új felhasználója van.</p>

Mark Zuckerberg alapító-vezérigazgató saját profilján jelentette be csütörtökön, hogy a közösségi hálónak több mint egymilliárd aktív felhasználója van havonta. 

A cég ugyanakkor nehéz időket él meg manapság: a vállalat májusi, elsődleges részvénykibocsátása nem volt zökkenőmentes, és a befektetők komolyan aggódnak a cég bevételnövelő képessége miatt. A vezetőségnek az elégedetlenkedő részvényesek jogi lépéseivel is számolnia kell."Nehéz időszakot élünk most meg, és ez nem segít a közhangulaton, de a csapat igyekszik arra koncentrálni, amit közösen építünk" - mondta el Zuckerberg az amerikai Today című televíziós műsor csütörtök reggeli adásában.A cég közleménye szerint az egymilliárdos határt kaliforniai idő szerint szeptember 14-én 12 óra 45 perckor érte el a felhasználók száma, akik közül 600 millióan mobiltelefonról érik el a közösségi oldalt.A 28 esztendős Zuckerberg a portált mobiltelefonról elérő felhasználók bevételnövelő potenciáljáról is beszélt az interjúban. "Ötmilliárd embernek van mobiltelefonja a világon, így sokkal több ember elérésére is képesnek kellene lennünk, és növelnünk kell a területen a felhasználói bázisunkat" - húzta alá.  A vállalat szerint 1,13 billió like-ot kattintgattak el a felhasználók azóta, hogy 2009 februárjában elindult ez a szolgáltatás. A Facebookra kitett hirdetések jelentős részét kifejezetten a felhasználók "tetszésének" begyűjtésére fejlesztik ki a vállalatok. A vezérigazgató szerint egy Facebook felhasználó átlagéletkora 22 év, és Brazília, India, Indonézia, Mexikó, valamint az Egyesült Államok rendelkezik a legtöbb Facebook-taggal.A Facebook-felhasználók aránya - a lakosság számához viszonyítva - Észak-Amerikában 44,97 százalék, Dél-Amerikában 33,92, Európában 29,96, Ázsiában 6,68, Afrikában 5,15 és Ausztráliában 42,14 százalék a socialbakers.com adatai szerint. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?