Józsa Mónika karnagy Mikola Anikó-díjas

<p>Józsa Mónika (1959) a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem ének-zenetanára, aki 1982 óta vezeti a Kodály Zoltán Daloskört.</p>

Tanulmányait a Népművelési Intézet felsőfokú karnagyképző tanfolyamával kezdte Budapesten.
1992-ben a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán (Vysoká škola múzických umení, Bratislava) szerzett karvezetői, 2003-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Budapesten ének-zenetanári és karvezetői diplomát. 1986-tól 1992-ig az Ifjú Szivek Magyar Művészegyüttes énekkarának a karnagya volt. 1981-től 1994-ig a Galántai Gimnázium leánykarát vezényelte. 1980-tól énekese, szólamvezetője és karnagya a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának. 1992-től karnagya a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusának.

Számos szakmai elismerése után legfrissebb díja a 2011. október 15-én, a Kodály Zoltán Daloskör 55. évfordulója alkalmából rendezett hangversenyen átadott Mikola Anikó-díj, amelyet az ANIMA Társaság évente egy olyan nőnek ítél oda, aki fáradhatatlanul munkálkodik kultúránk népszerűsítééért, közösségformáló és nevelő szerepe megkerülhetetlen.
forrás: televizio.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?