Nincs kényelmes alvás masszív, tartós ágykeret nélkül

ágy

A pihentető alvás alapvetően a kényelmes ágytól függ. Ehhez hozzájárul a matrac minősége, de az ágykeret is kulcsfontosságú részlet. A jó alátámasztás nélkül ugyanis nincs stabil fekvőfelület.

Ha ágykeret vásárlását tervezed, többféle szempontot érdemes figyelembe venni és az olyan eseményeken is szétnézni, mint a szeptember végi lakástrend kiállítás, ahol képet kaphatsz az idei trendekről.

A mömax ágykeret kínálata változatos, és tökéletesen halad a divattal. Emellett pedig kiváló minőséget is garantál. A különböző pénztárcákhoz szabott választékból mindenki megtalálhatja az igényeinek legjobban megfelelő kivitelt. Mielőtt azonban döntenénk, érdemes néhány fontos dolgot átgondolnunk.

 

Tartósság és stabilitás

A tartósság az ágykeretek tekintetében az egyik legfontosabb elvárás, amely hosszú éveken keresztül gondoskodik a kényelmünkről. Amikor egy minőségi ágykeretet választunk, valójában egy „csendes társat” keresünk, aki minden éjszaka elviseli a forgolódásainkat, és reggel ugyanúgy áll, mint előző este. 

Az olcsóbb, gyenge anyagokból készült ágykeretek viszont gyakran feladják a harcot, egy idő után ropognak, nyikorognak, és nem bírják a mindennapi terhelést. Ha hosszú távra tervezünk, egy jól megépített, masszív ágykeret lehet a hálószoba alapja, amely évek múltán is ugyanazt a stabilitást nyújtja. Márpedig senki nem szeretne évente új fekvőhelyet keresni magának, így lehetőleg a masszívabb modellek közül válasszunk.

 

Vendégágy vagy napi használat

Mielőtt beleugranánk egy nagyobb kiadásba, határozzuk meg, hogy vendégágyként vagy napi használatra szánjuk-e a fekvőhelyet. Ha csak vendégek fogadására használjuk, akkor egy egyszerűbb, könnyen összecsukható, de mégis stabil ágykeret is megfelelő lehet, amelyet könnyen tárolhatunk, amikor nincs rá szükség.

Ezzel szemben a mindennapi használathoz elengedhetetlen, hogy a kiválasztott ágykeret tartós, kényelmes és ergonomikus legyen, mivel a rendszeres igénybevétel miatt nagyobb terhelésnek lesz kitéve. A bükkfa vagy a tömörfa változatok megfelelő alátámasztásra képesek. Praktikus, ha olyan vázat választunk, melynek aljában fiókok, tárolórekeszek találhatóak, így az éppen nem használt ágyneműt könnyen elrejthetjük ezekben.

 

Stílusos megjelenés

Bár a hálószobában kevesen fordulnak meg, az esztétikus megjelenés itt is igazán fontos szempont. A legújabb trendek a természetes anyagok felé mutatnak, így elsősorban a fából készült ágykeretek a divatosak. Az ágykeretek stílusa meghatározza a hálószoba atmoszféráját, legyen szó modern minimalizmusról, rusztikus eleganciáról vagy vintage fémkeretes megjelenésről. 

A meleg tónusok, különösen a földszínek és a vörös árnyalatai szintén központi szerepet kapnak a hálószoba kialakításánál, ami otthonosabbá és meghittebbé teszi a helyiséget. Jól kombinálhatóak a szobában található drapériák és ágyneműk a váz stílusával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?