Kamenický: 5%-ra csökkentjük a könyvek, az e-könyvek és a hangoskönyvek áfáját

Ladislav Kamenický

A könyvek, a napilapok, a magazinok, valamint az elektronikus és hangoskönyvek áfája is 5%-os lesz. Ezek eredetileg a megemelt, 23 százalékos adókulcs alá tartoztak volna, de ezt képviselői javaslatra kiigazították – közölte Ladislav Kamenický (Smer) pénzügyminiszter a parlament csütörtöki kérdések óráján.

Rámutatott, hogy a kormány a csökkentett adókulcs alá sorol számos tételt, amely a jelenlegi 10%-ról 5%-ra csökken. Ide tartoznak majd az alapvető élelmiszerek, a gyógyszerek, a tankönyvek, a vendéglátás, a gasztronómiai ágazat és a szállásadás.

„Mindent megtettem, hogy senki ne mondhassa, Kamenický nem akarja, hogy műveltek legyenek az emberek. Sőt, többet is tettem: az e-könyvek áfája is alacsonyabb lesz” - hangsúlyozta a pénzügyminiszter, és hozzátette, a hangoskönyvek és az e-könyvek eddig a legmagasabb adókulcs alá tartoztak.

Kamenický azt mondta, nagyon oda fog figyelni arra, hogy különösen a nagy könyvesbolthálózatok hogyan fogják csökkenteni a könyvek árát. „Mindent tőlem telhetőt megtettem, és megvárom, mit fogak lépni a könyvesboltok, alacsonyabbak lesznek-e az árak 10-20%-kal” - tette hozzá a pénzügyi tárca vezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?