Egy világvégeváró család illegálisan élt egy ausztriai borospincében

borospince k

Az osztrák rendőrség hétfőn közölte, hogy őrizetbe vett egy világvégeváró férfit, aki illegálisan élt egy borospincében egy nővel és hat fiatal gyermekkel az Ausztria északkeleti részén, a cseh határ közelében található Hadresben.

A hatóságokat a helyiek a múlt héten arról értesítették, hogy egy család illegálisan rendezkedett be egy présházban és a hozzá tartozó alagútban. A környékbelieknek a gyermekek hangja tűnt fel – mondta el Erich Greil alpolgármester.

„Mihelyst valaki közeledett a helyszínhez, a hangok elcsendesedtek” – tette hozzá.

Múlt csütörtökön két szociális munkás kereste fel a pincét, hogy ránézzenek a gyerekekre, de a velük lakó 54 éves férfi paprikasrayvel támadt rájuk, és elbarikádozta a bejáratot. A szociális munkások ezután kihívták a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit. A pince átkutatásakor a hatóságok egy negyvenéves nőre és hat gyermekre bukkantak.

A gyermekek közül a legfiatalabb héthónapos, a legidősebb ötéves. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült meghatároznia személyazonosságukat. Az őrizetbe vett férfi azt mondta, hogy a gyerekek Angliában születtek. Ausztriában nincsenek bejelentve. A rendőrség szerint a kiskorúakat nem bántalmazták és nem hanyagolták el. Jelenleg a kerületi közigazgatás gondoskodik róluk.

A rendőrség több fegyvert – egyebek között egy második világháborús karabélyt, számszeríjakat és légpuskákat – talált a helyszínen.

A hatóságok szerint a borospince saját víz- és áramellátással rendelkezett, illetve évekre elegendő élelmet halmoztak fel benne. Médiaértesülések alapján úgy tudni, hogy a férfi a világvégére készült.

A helyi média arról tudósított, hogy az őrizetes az úgynevezett Reichsbürger mozgalom tagja. A különféle összeesküvés-elméletekben hívő, radikális jobboldali csoport tagjai illegálisnak tekintik Németország felosztását a második világháború után, és úgy vélik, hogy a Harmadik Birodalom még mindig létezik.

A férfi a nyomozás lezárását követően szabadlábon védekezhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?