Sztárok életmódja – Mi van Sascha Zverevvel?

zverev

Sokunkban fagyott meg a vér, amikor az idei Roland Garros tornáján a második szettben véget ért a június 3-i első férfi elődöntő.

A labdáért csúszó Alexander Zverevnek kifordult a bokája, és a német teniszező a fájdalomtól ordítva a salakra zuhant a Rafael Nadal elleni meccsen. A 25 éves olimpiai és világbajnok, a világranglistán akkor 3. helyezett Zverev röviddel az első vizsgálat után azt mondta, hogy súlyos sérülésről van szó. Sajnos, a kényszerszünet jóval hosszabb lett, mint azt akkor remélte. Ki kellett hagynia a wimbledoni teniszbajnokságot, majd a szeptemberi Davis-kupa-találkozóra tervezett visszatérése is dugába dőlt, mert időközben komplikációk léptek fel. Alexander Zverev még ezt megelőzően, augusztus elején, sokkoló vallomással állt a teniszvilág és a szurkolók elé, közölte, hogy négyéves kora óta 2-es típusú cukorbetegségben szenved. „Egész életemben kísér ez a betegség. Kisfiúként nem nagyon foglalkoztam vele, később egyre gyakrabban. Meg akartam mutatni, hogy ezzel a betegséggel is messzire juthat az ember – vallotta be Sascha, s egyben bejelentette, hogy megalapította az Alexander Zverev Alapítványt, amelynek tevékenységében szülei és fivére, Mischa támogatja majd. Célja, hogy példával szolgáljon a hasonló betegségben szenvedőknek, főként a gyermekeknek, akik aktív életmóddal és megelőzéssel még megakadályozhatják a cukorbaj kialakulását. „Kedvező helyzetben vagyok, mert úgy élhetek, ahogy mindig is akartam. Teniszezni akartam, tornákat játszani, körbeutazni a földet, s a világ legjobb teniszezői közé tartozni. Örülök, hogy az alapítványt népszerűsíthetem” – nyilatkozta, hozzáfűzve, hogy a sportban nem jelent neki nagy problémát a betegség: a vércukormérő készüléket mindig magával viszi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?