Bemutatták a Lexus RX-et

Lexus RX
Modra |

A leendő tulajdonosok jövőre fogják megkapni az első modelleket, addig legalább válogathatnak a különböző felszereltségi szintekből és elküldhetik a megrendeléseket. A modell szlovákiai bemutatóján nem csak az árakat árulták el.

Az RX jelentős változáson esett át, az autó elejét teljesen átdolgozták, sokkal elegánsabb lett, finomabb vonalvezetést kapott, bár az éles élek itt-ott azért megmaradtak. A hátsó rész is módosult, a lámpák formája változott, s megjelent a decens Lexus felirat. Az RX hossza nem változott, 4890 mm maradt, az újdonság viszont 25 mm-rel szélesebb. A modell közvetlen konkurenciája, bár ezt nehéz elhinni, a BMW X5, a Mercedes GLE, a Volvo XC90 vagy az Audi Q7.

Az utastér nem jelent olyan meglepetést, mármint azoknak, akik már látták a kisebb NX-et. Elektronikus ajtónyitás, érintéssel való vezérlés a volánon, nagy 14 colos képernyő, amelynek szoftvere az előző modellhez képest állítólag 3,7-szer gyorsabban dolgozik. Sajnos csak az AppleCar Play alkalmazás működik vezetékmentesen. A hátsó üléseken igazán tágas hely áll rendelkezésre, mindezt úgy, hogy a csomagtér térfogata alapban 612 liter.

A Lexus RX mindegyik erőforrása hibrid, az RX 500h esetében viszont megjelenik a Direct4-technológia. A motorházban 2,4 literes turbós négyhengeres erőforrás van, amely hatgangos automata váltóval van összekötve. Az öntöltő hibridmodell két elektromotor működéséről gondoskodik. Az első elöl van, a belső égésű motor és a váltó alatt, a hátsó, 89 kW (109 LE) teljesítménnyel rendelkező pedig a hátsó kerekek meghajtásáról gondoskodik, biztosítva ezáltal az összkerékhajtást.

Lexus RX

A rendszer összteljesítménye 273 kW (371 LE), a forgatónyomaték pedig 550 Nm. Az új technológiának köszönhetően az RX hat másodperc alatt éri el nulláról a 100 km/órás sebességet, a sofőr pedig gyorsulás közben érzékeli a forgatónyomaték azonnali fellépését, ami jelentős különbséget jelent az eddigi e-CVT váltóhoz képest. A legerősebb motor fogyasztása a gyári adatok szerint 8,5 l/100 km.

Ráadásul, az F Sport Pefrormance változatban a hátsó kerekek négy fokkal elfordulhatnak, növelve a biztonságot a kanyarokban, de autópályán is. A kínálat részét képezi még az RX 350h változatban a 2,5 literes négyhengeres erőforrás 184 kW (245 LE) teljesítménnyel, 6,7 literes átlagfogyasztással. Az új RX-ben először jelenik meg a plug-in hybrid meghajtás, a 450h+ teljesítménye 227 kW (306 LE).

Az RX korábbi generációját a kiárusítás során körülbelül 15 ezer eurós kedvezménnyel árulják, nem egész 50 ezer euróért. Az új RX 350h alapára 69 900 euró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?