Hogyan használjuk a masszázshengert?

masszázshenger

Segítünk a biztonságos és hatékony alkalmazásban.

Mint minden egészséges szokás, a masszázshenger rendszeres használata is előnyökkel jár. Amikor azonban az életünk zsúfolttá válik, ez az egyik első dolog, amiről megfeledkezhetünk. Pedig érdemes minden nap elővenni - épp csak óvatosan kell bánni vele.

A masszázshengerről bebizonyosodott, hogy fokozza a vérkeringést, és csökkenti a triggerpontok érzékenységét. Emellett hatékonyan küzd meg az izomfájdalmakkal, és javítja az izomműködést a mobilitási gyakorlatokkal kombinálva.

Segíti a regenerációt, már csak ezért is kulcsfontosságú a sportolóknak, ha a teljesítmény javításáról és fenntartásáról van szó.

Hogyan működnek a masszázshengerek?

A görgők nyomást fejtenek ki, ami segít az izomrostok körüli összenövések kiazításában, és vért szállít a területre. Amikor egy izom rendkívül elfárad, túlterhelt vagy megsérül, akkor megfeszül, és a keringés károsodhat. A vér bejutása a területre ugyanakkor segít csökkenteni a gyulladást, és lehetővé teszi annak megfelelőbb működését.

Ha egy izom túl feszes, nem tud összehúzódni, és nem tud úgy mozogni, ahogyan azt kell. A masszázshenger kitartó használata azonban lehetővé teszi, hogy aktívak és fájdalommentesek maradjuk.

Mindez jól hangzik, ám sokak számára éppen az a gond, hogy a masszázshengert a fájdalommal vagy kellemetlenséggel társítják. Ennek legfőbb oka, hogy sokan hajlamosak túl erősen és túl gyorsan nyomni, hogy feloldják az izomfeszültséget.

Így az eszköz nemcsak kevésbé lesz hatékony, de fájni is fog, ha túl nagy nyomást gyakorlunk az izomra vele. A legjobb, ha könnyen kezelhető mértékű nyomással kezdjük, amit lassan növelünk, ahogyan a testünk ellazul. Bár a használat kényelmetlen lehet, a fájdalom soha nem érheti el azt a pontot, ahol már elviselhetetlenné válik.

Hogyan kell használni a masszázshengert?

Általános ökölszabály, hogy másodpercenként 2 és fél centit kell görgetni, ami segít azonosítani a triggerpontokat. Ezek az érzékeny pontok, ahol a kényelmetlenség fokozódik, mikor az eszközt használjuk.

Miután azonosítottunk egy triggerpontot, próbáljunk állandó nyomást fenntartani a területen legalább 30 másodpercig, miközben lassan lélegzünk. A lassú légzés elősegíti a szövetek ellazulását azáltal, hogy bevonja a paraszimpatikus idegrendszert.

Fontos, hogy ne időzzünk túl sokáig egy területen, különben kék foltjaink keletkezhetnek. Kerüljük az eszköz közvetlenül egy ízületen vagy csonton történő használatát is.

Függetlenül attól, hogy milyen technikát választunk, a hatékonyságot meghatározza, hogy mennyire vagyunk konzisztensek a gyakorlattal. Ideális esetben minden nap meg kell ismételnünk. Akár öt perc is elég lehet, de a legjobb, ha minden nap csináljuk egy keveset.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?