Sztárok életmódja – A kemoterápiát nagyon rosszul viselte

fresh andi

Mindig vigyázott az egészségére, korábban nem is volt semmi problémája. Aztán jött a sokk. Villányi Andi, művésznevén Fresh Andi tévénézés közben egy csomót fedezett fel a mellében.

Orvoshoz ment, s a szövetminta pedig megerősítette, hogy rosszindulatú daganatról van szó. Úgy érezte, mintha egy rossz filmbe került volna. Kezdetben fel sem tudta fogni, mi történik vele. Azt megértette, hogy műtétre csak azután kerülhet sor, miután befejezte a kemoterápiás kezelést. Az elsőt a diagnózis felállítása után három héttel kapta.

A 40 éves énekesnőnek, akit 1999-ben beválogattak az újjáalakított Fresh együttesbe, nem volt más választása: megfogadja az orvosok tanácsát, akik figyelmeztették, hogy a daganat áttétes is lehet. Amikor az orvos közölte, hogy 16 kezelést fog kapni a műtét előtt, még nem sejtette, mi vár rá. Kihullott a haja – egyébként a férje nyírta kopaszra. ami miatt eleinte zokogott. Később beletörődött, viselte a parókát, viszont a szörnyű rosszulléteket annál nehezebben viselte.

„Nem elég, hogy úgy éreztem: elveszítettem a nőiességemet, a rosszullétek teljesen kikészítettek. Volt olyan nap, amikor harminckétszer hánytam. Infúziót kaptam, mert majdnem kiszáradtam. Egy korty víz sem maradt meg bennem” – írta később közösségi oldalán.

A kezelés alatt betegségéről nem árult el semmit, csak a hozzá legközelebb állók tudták, hogy mi történik vele. Elsősorban is a férje, János, akihez több mint másfél évtizeden át barátság fűzte, és akivel az első kezelés előtt kötötte össze az életét.

Ő volt a legnagyobb támasza a betegség idején is, s amint Andi írja: „A férjem az azt megelőző tizenhat évben a legjobb barátom volt. Nélküle nem biztos, hogy sikerült volna.”Az énekesnőt a kemoterápia után sikeresen megműtötték.

Áttéteket nem találtak, de az orvosok mégis úgy döntöttek, hogy a biztonság kedvéért sugárkezelést is kap. Belenyugodott, úgy érezte, az orvosok mindent megtesznek a gyógyulásáért. Tavaly október 20-án kapta meg az utolsó sugárkezelést, s ezzel lezárult élete legnehezebb időszaka. A CT eredménye tökéletes lett.

Fresh Andi szeretné másokkal is megosztani tapasztalatait. Ahol csak teheti, felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a szűrővizsgálat és az önvizsgálat. „Inkább többször, feleslegesen jelenjünk meg az orvosnál, mint egyszer, amikor már túl késő” – figyelmeztet.

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?