5 természetes lépés, amivel örökre fiatal maradhat a bőrünk

fiatal

Manapság különösen ügyelünk arra, hogy minél tovább megőrizzük fiatalságunkat. Egy kósza ősz hajszál vagy egy alig látható ránc teljesen kétségbe ejt, és mindent megteszünk, hogy csírájában elfojtsuk az öregedés egyre jobban látható jeleit. Azon túl, hogy ezzel ,,megállíthatjuk az időt”, magabiztosságot ad, nemcsak a párválasztás, hanem a munkakeresés területén is. Ehhez különböző kozmetikumok állnak rendelkezésünkre, de a természet patikája ebben is segítségünkre lehet!

A fiatal bőr megőrzésének 5 természetes módja

A bőr öregedését a kollagén termelésének fokozott csökkenése okozza. A bőr idővel nehezebben regenerálódik, így veszít a feszességéből, kialakítva az első ráncokat. Mivel az új sejtek képződése lelassul, a bőr támogatásra szorul, ami nemcsak a tisztításban, hanem az általános ápolásban is meg kell, hogy nyilvánuljon.

Arcmasszázs- és torna

Az arc masszírozása nemcsak jó érzéssel tölt el minket, hanem rendkívül hasznos is. Azon túl, hogy krémmel hidratáljuk vele a bőrt, a vérkeringést is serkentjük, ami az egész testre jó hatással van. Különböző, kifejezetten arcra kifejlesztett gyakorlatokkal az arc izmai erősíthetőek, miáltal bőrünk is feszesebb lehet. 

Kannabisz olaj

A kannabisz olaj minden bőrtípusra kiválóan használható. Azon túl, hogy hatékony szer az olyan bőrbetegségekre, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör, a pattanások kialakulását is megelőzhetjük vele. Nem kérdés hát, hogy igazi bőrbarát szer a kannabisz olaj, annál is inkább, mert mivel zsírsavtartalma magas, hidratálja a bőrt, ezáltal megőrizve vízmegtartó képességét.

E-vitamin

Az E-vitamint nemcsak belsőleg, külsőleg is javasolt használni, ha szép, fiatalos bőrt szeretnénk. Általa több kollagén termelődik, így a bőrsejtek gyorsabban fejlődnek, és ellenálló-képességük is nagyobb lesz. Az arcbőrön lévő esetleges sebeket és pigmentfoltokat is halványítja, ha E-vitaminnal kenjük be őket. 

Kávéolaj

A koffeintől sokan félnek, ám ez teljesen alaptalan, hiszen kis mennyiségben inkább gyógyszer, mint méreg. Vízhajtó hatásának köszönhetően tesz róla, hogy eltűnjenek a szemünk alatti fáradt párnák, ráadásul segíti a sejtek oxigénellátását, így frissítve fel a bőrt.

Akár otthon is elkészíthetjük ezt a természetes szert! Ehhez csak 1 dl olívaolajra, ugyanennyi kókuszolajra és két-három evőkanál őrölt kávéra van szükségünk. Az olajokat egy serpenyőben alacsony lángon melegítsük fel, ügyelve arra, hogy a kókuszolaj teljesen folyékony legyen! Ebbe mehet az őrölt kávé, amit az olajokkal nagyjából fél órán át kevergetve hevítünk, ügyelve arra, hogy ne égjen oda! Az idő elteltével vegyük le a tűzről, és ha teljesen kihűlt, öntsük egy jól zárható, tiszta üvegbe! Használhatjuk arcpakolásnak, de akár narancsbőr ellen is segítő társunk lehet.

Uborka

Nem véletlenül gyakori jelenség a filmekben, hogy uborkával telepakolt arcokat látunk. E zöldség 95%-a vízből áll, így a száraz bőrre ideális, ráadásul a nap sugarai ellen is véd. Gyógyítja a hegeket, és a pigment foltokat is világosabbá teszi. Hatása már húsz perc után érződik, úgyhogy kényelmesen hátradőlve, kedvenc podcastunkat vagy zenénket hallgatva, ellazulva élvezhetjük, ahogy ez a különleges zöldség teszi a dolgát.

Ne csak külsőleg!

Akárcsak testünk bármely része, arcbőrünk is folyamatosan jelez: a pattanások helye például utal rá, hogy szervezetünk mely részével vagy szervével vannak problémák. A vízfogyasztás fontosságát nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hiszen ha nem iszunk eleget, az a tükörben is megmutatkozik. A mozgás is rendkívüli szerepet játszik a méregtelenítésben, nem is beszélve a magunkhoz vett táplálékokról. A gyümölcsök és zöldségek elengedhetetlen forrásai az egészséges szervezetnek, így az arcbőrnek is – fogyasszunk belőlük minél többet!

A lelkiállapot és a bőr

Arcunk mindent elárul rólunk: nemcsak általános állapotunkat, hanem érzelmeinket is. A stressz, a kudarcok és a szomorúság idővel nemcsak mimikánkon, hanem arcbőrünkön is meg fog jelenni. Idősebbnek látszunk tőle a korunknál, szemeink táskásak, bőrünk és szemünk környéke vörösebb lehet. Nem lehet hát eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy ne csak testünkkel, lelkünkkel is törődjünk, ha arcbőrünk fiatalsága a cél.

Mindenki szeretné megőrizni fiatal vonalait, ám nem mindenki tesz érte. A természet gondoskodott arról, hogy különösebb befektetés nélkül foglalkozhassunk magunkkal, legyen szó akár a kannabisz olaj, akár az uborka vagy a kávéolaj használatáról. A döntés rajtunk áll: érünk annyit magunknak, hogy szánjunk napi pár percet az arcbőrünkre?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?