129 osztály zárva van a Rimaszombati és a Nagyrőcei járásban

koronavírus iskola

Jelenleg 129 óvodai, alap- és középiskolai osztály van zárva a járvány miatt a Rimaszombati és a Nagyrőcei járásban. A hét eleje óta a Rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) közel 800 fertőzött kontaktusait kutatta fel, és már a hadsereg is segít ebben a munkában – tájékoztatott Tatiana Majanová, a regionális közegészségügyi hivatal munkatársa.

A Rimaszombati járásban három óvodai csoportban, 13 alapiskolai és hét középiskolai osztályban szünetel a jelenléti oktatás. A Nagyrőcei járásban hat alapiskolai osztályt zártak be.

„64 gyerek és 20 pedagógus tesztje lett pozitív, majd az ezzel a 84 fertőzöttel szoros kapcsolatban álló személyek körében is megjelent a fertőzés" - magyarázta Majanová.

A szakember tájékoztatása szerint a Rimaszombati és a Nagyrőcei járásban is egyre romlik a járványhelyzet, elsősorban iskolákban, munkahelyeken és családokban regisztráltak járványgócokat. „Az előző két héthez képest megsokszorozódott a megbetegedések száma" - mondta Majanová, és hozzátette, hogy mindkét járásban terjed a betegség a közösségekben.

A hét első napjaiban a két járásban összesen 231 fertőzöttet regisztráltak, ebből több mint 180-at a Rimaszombati járásban. A közegészségügyi hivatal összesen 784 kontaktust vizsgált. A hét eleje óta a hadsereg is segít a kontaktkutatásban, és a RÚVZ más részlegeinek munkatársaival is megerősítették a járványügyi osztályt.

 A Rimaszombati járást hétfőtől (november 1.) pirosból fekete zónába, azaz a harmadik veszélyességi fokozatba sorolja át a Covid-automata. A Nagyrőcei járás bordó lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?