Lengvarský szerint stabil a helyzet a kórházakban

Vladimír Lengvarský

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) a járványhelyzet kapcsán hétfőn kijelentette, stabil a helyzet a kórházakban és ellenőrzés alatt tudják tartani. Jelenleg 122-en vannak lélegeztetőgépen, a kórházigazgatók pedig az adott járásban uralkodó állapotok szerint alakítják át az osztályokat.

Igor Matovič bírálatai kapcsán megjegyezte, hogy az OĽANO elnökének személyes véleményéről van szó.

„Szombaton (október 23.) olvastam tőle először ilyen kritikát. Az OĽANO jelöltje vagyok, és amíg nem tisztázzuk álláspontjainkat a kollégákkal, addig nem nyilatkozom” - mondta Lengvarský.

Az egészségügyi miniszter ismét kizárta, hogy újabb országos tesztelést rendelnének el, továbbá megerősítette, hogy újra tárgyalni fognak azokról a korlátozásokról, amelyek a beoltottakra vonatkoznak a Covid-automata alapján. „Nem zárom ki, hogy módosítsuk a Covid-automatát, ha erre szükség lesz, és megegyezünk a részletekben a járványügyi szakértőkkel. Egyelőre azonban úgy alakul a járványhelyzet, amire számítottunk, és a Covid-automata is eszerint van beállítva” - mondta Lengvarský és hozzáfűzte, nem szeretne semmilyen kijárási korlátozást bevezetni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?