Mától tíz járás fekete besorolású

v

Hétfőtől tíz járás fekete besorolású. 30 járásban másodfokú vészriasztás (bordó fázis) van érvényben. 27 régió piros, 12 pedig narancssárga besorolású.

Fekete besorolást kapott (harmadfokú vészriasztás) a Bártfai, Csacai, Felsővízközi, Kiszucaújhelyi, Kisszebeni, Lőcsei, Nagymihályi, Sztropkói, Ólublói és Turdossini járás (okresy Bardejov, Čadca, Svidník, Kysucké Nové Mesto, Sabinov, Levoča, Michalovce, Stropkov, Stará Ľubovňa, Tvrdošín).

Hétfőtől bordó besorolású Kassa (Košice) négy járása, a Kassa-vidéki (Košice-okolie), Losonci (Lučenec), Nagykürtösi (Veľký Krtíš), Tőketerebesi (Trebišov) járás, valamint 19 másik régió.

Elsőfokú vészriasztás (piros fázis) van érvényben többek között az Érsekújvári (Nové Zámky), Lévai (Levice), Nyitrai (Nitra), Rimaszombati (Rimavská Sobota), Rozsnyói (Rožňava) és Szenci (Senec) járásban.

Éberségi fázisban (narancssárga besorolás) maradt Pozsony (Bratislava) öt járása, valamint a déliek közül a Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda), a Galántai (Galanta), a Komáromi (Komárno) és a Vágsellyei járás (okres Šaľa).

Az összes járásban szigorúbb előírások vonatkoznak például a tömegrendezvényekre, esküvőkre, halotti torokra, valamint az éttermek, edzőtermek, wellness központok működésére is. A fekete besorolású járásokban tilos ünnepségeket és egyéb rendezvényeket tartani. Zárva maradnak az edzőtermek, wellness központok, élményfürdők, gyógyfürdők is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?