400-nál is többen látták a ragyolci csúcsrangadót

Ragyolc
Ragyolc |

Vérbeli rangadót láthatott a kilátogató több mint 400 (!) néző Ragyolcon, a közép-szlovákiai V. fociliga D csoportjának 12. fordulójában. A táblázat második helyét birtokló ragyolciak, megőrizve veretlenségüket, 2:2-es döntetlent harcoltak ki a listavezető nagykürtösiek ellen.

Nagy volt a tét, hiszen csak három pont volt (és maradt is) a különbség a két csapat között. Ebből kifolyólag a kezdő sípszó után percekig csupán óvatos labdázgatás zajlott a pályán, az alakulatok egymás hibáit és sebezhetőségét keresték, a labdát azonban többet birtokolták a hazaiak. Az első valódi nagy lehetőség Pavel Iskra előtt adódott, akit Kukolín mindössze szabálytalanul tudott szerelni, amivel a vendégek hátvédje kiérdemelte a sárga lapot. Nem sokkal később Lipták erőteljes löketét hárították a nagykürtösiek.

„Következetes védekezésre és szélsebes ellentámadások kialakítására kérte a játékosainkat a meccs elején Mihályi Sándor játékosedző” – árulta el Ferencz László ragyolci klubelnök.

Ezután jött a hideg zuhany, a 39. percben a ragyolci Telek Kornél a tizenhatoson belül kézzel érintette a labdát, a megítélt büntetőt pedig Milan Nilaš higgadtan értékesítette – 0:1.

A félidei szünet után a hazai labdarúgók azon gondolkodtak, hogyan fordítják meg a számukra kedvezőtlen eredményt, amikor egy jókora védelmi bizonytalanságot kihasználva Greguš két gólra növelte a nagykürtösiek előnyét. Egyre fogyott az idő, és a szurkolók egy része is türelmetlenné vált. Mihályi Sándor a 70. perc tájékán hármas cserére szánta el magát, és maga a 43 éves tréner is beszállt a harcba. „Gyorsabb, átgondoltabb és eredményesebb lett a teljesítményünk, jobban futtattuk a labdát és beindult a gépezet” – állapította meg a ragyolciak klubelnöke.

A vendéglátók hatalmas hajrába kezdtek, a gólok azonban csupán az utolsó pillanatokban jöttek. A 86. percben az Iskra buktatásáért megítélt tizenegyest Lipták valósággal beszuggerálta Zemenčík kapujába, négy perccel később pedig a csapatkapitány Tóth Tamás járt túl a hálóőr eszén.

„Végtelenül örülök, hogy sportszerű küzdelmet vívtunk egymással, ami bizony nem mindig volt így. A játékvezetőnek alig kellett a sípjába fújnia. Nyáron jelentősen megerősödtünk, sikerült megszerezni a magasabb bajnokságokban is szerepelt Iskrát, Teleket, Matúškát és Vrbiniakot, így a keretünk 17 tagú. Tudvalévő, hogy a nagykürtösiek a bajnoki cím elhódítására pályáznak, ebbe viszont nekünk is lesz némi beleszólásunk. Mi vagyunk az egyetlen, eddig még veretlen csapat, mindemellett a legtöbb gólt szereztük és a legkevesebbet kaptuk” – nyilatkozta lapunknak Ferencz László.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?