Alpolgármesteri köcsögözés után közigazgatási eljárás

Alpolgármesteri köcsögözés után közigazgatási eljárás

Eljárást indított az alapvető jogok biztosa a Dr. Perger Elza győri alpolgármester júliusi Facebook-bejegyezése kapcsán. Az ombudsman úgy ítélte meg: az alpolgármester homofób megjegyzései felvetik az egyenlő bánásmód sérelmét, ezért közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az önkormányzat felelősségét – adta hírül a Telex.

Az alpolgármester egy LMBTQI témájú film, valamint a homofób propagandatörvényt ért kritikák kapcsán „deformált, bukást érdemlő mű, gondolat, nyilatkozat és cselekedet”-ről írt, amit: „egy nagy szeméttárolóba kellene tenni és légmentesen lezárni, hogy többet soha elő ne törjön. Nagy, örökre légmentesen lezárható hülyeség és mocsok tárolót nem találok, de köcsögöt keresetlenül sokat a közösségi oldalakon.” A bejegyzéshez egy kerámia tárgyról készült képet is mellékelt, amihez megjegyzésként hozzáfűzte: „Amit most felraktam az egy szép köcsög, még a régi, rendeltetése szerinti”. A bejegyzését később törölte, amit a privát Facebook-oldalán így indokolt: „Azt a jelzést kaptam, hogy sért bizonyos csoportokat a ...ös véleményem.”

Az egyenlő bánásmódról szóló törvény valamennyi állami szerv – ideértve az önkormányzatokat is – számára tiltja nem csak a hátrányos megkülönböztetést, hanem a zaklatást is, vagyis egy társadalmi csoporttal vagy annak tagjával szembeni, emberi méltóságot sértő, megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezetet kialakító megnyilvánulásokat. A Háttér Társaság Jogsegélyszolgálat kérelme nyomán az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatósága eljárást indított a győri önkormányzattal szemben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?