Drámai meccsen nyert az Olimpiakosz a komáromiak ellen

komáromi röpisek

Hogy az 1:3-as eredmény ellenére mennyire szoros meccset veszített el a komáromi Rieker UJS egyetemi férfi-röplabdacsapata a harmincszoros görög bajnok Olimpiakosz ellen Nyitrán a Bajnokok Ligájában, arról a maratoni második szett 38:40-es eredménye tanúskodik a leginkább.

A komáromiak nagyon koncentráltan és szervezetten kezdtek, és az első játékrész történései alapján úgy tűnt, hogy akár le is győzhetik a sokkal esélyesebb görögöket. A Duna-partiak ugyanis végig fölényben játszottak, minden játékelemben felülmúlták a görögöket. A legnagyobb különbség az adogatásban volt, a komáromiak csak két, a vendégek hat szervát rontottak. Támadásban és védekezésben is Gabriel Chochoľak vezetőedző legénysége volt az eredményesebb. A komáromiak 25:22-re nyerték a szettet – 1:0.

A második játszmában általában hosszú labdamenetek, élvezetes harc döntött a legtöbb pontról – melyből volt bőven. 23:23 után előbb kétszer a komáromiak, kétszer a pireusziak előtt csillant meg a szettgyőzelem lehetősége. Az izgalom fokozódott, a játék töredezetté vált. A komáromiak újabb két játszmalabdát hagytak kihasználatlanul. A vendégek pontos erős szerváikkal és minden helyzetből indított támadásaikkal az alapvonalhoz szorították a hazaiakat. A játszmát végül a 13. szettlabdával a görögök nyerték 40:38-ra – 1:1. 

„A görögök voltak a nagy esélyesek, de érezhető volt, hogy a meccs a mi kezünkben van. Ritka nagy lehetőségünk volt, hogy 2:0-ra vezessünk. Négy szettlabdánk volt rá, nem tudtuk behúzni. A meccs ekkor dőlt el. A fejnek nagy szerepe van a röplabdában is. Nagyon akartunk, de a második szett után nem tudtunk olyan rendszerben játszani, mint az első játékrészben. Minket lehangolt a második játszma, a görögöket meg feldobta, ennek ellenére küzdöttünk a harmadikban és negyedikben is” – mondta lapunknak a meccs után František Ogurčák, a komáromiak csapatkapitánya.

Csapattársaival a folytatásban valóban nem tudták azt a ritmust és hatékonyságot hozni, amit korábban, még akkor sem, ha a harmadik és a negyedik szett is csak a végjátékban dőlt el. Mindkét esetben érvényesült a görögök nyilvánvaló lélektani előnye. Nem engedték ki a győzelmet a kezükből, a mérkőzést így 3:1-re nyerték, ami nem teljesen tükrözi a látottakat. 

„A meccs elején csapatként léptünk fel, mindenki azt nyújtotta, amire képes. Választott taktikánk működött végig a második szettben is egészen az első szettlabdáig. Ami az után történt, az dráma volt a javából, ami rányomta bélyegét további teljesítményünkre. Két játékosunkon kívül ilyen nagy tétre menő meccsen még nem játszottunk, ami nagy hátrány egy olyan csapattal szemben, amely ilyen környezetben készül és játszik. Az azonban biztos, hogy színvonalas, élvezetes és minőségi röplabdának lehetett szemlélője a lelkes szurkolótábotunk” – értékelt Chochoľak. Ogurčák pedig hozzátette, a 36 pontig jutó Herman Egleskalns megállíthatatlannak bizonyult.

A visszavágót jövő szerdán rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?