Késsel támadtak az utcai zenészre

utcazenész illusztráció

Öt év letöltendő börtönre ítélte a Győri Járásbíróság azt a férfit, aki társával kirabolt nyáron egy utcai zenészt az egyik győri aluljáróban. A másik férfi 4 év, 8 hónapot kapott.

A tetteseknek nem volt munkája s jövedelme. Az egyik augusztusi délutánon az állomásnál jártak, s a győri vidéki buszmegálló felé vezető aluljáróban leszólították a gitározó zenészt. Pénzt kértek, ő nem adott, s másoktól is hiába kértek ezután. Visszamentek a falnak támaszkodó gitároshoz, megálltak vele szemben egy jó méterre és kikötötték, hogy ez az ő területük. Az egyik férfi kést rántott elő a ruhájából, s fenyegetőzni kezdett: „látod, mi van nálam?” Neki szegezte, majd a sértett gitártokjából elorzott 4000 forintot. Társa ráerősített, hogy ez az ő területük - közölte - és mindenkit elhajtanak, ha nem megy el időben, „jönnek a többiek és nagy baj lesz”.

A Győri Járásbíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt, a kést rántó vádlottnál az is számított, hogy már tízszer volt büntetve. Nyomatékos súlyosító körülmény volt, hogy nyáron, nappali fényviszonyok között, kiemelkedően forgalmas helyen rabolták ki a sértettet.

A vádlottak fellebbeztek, a per folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?