Pozsony Óvárosában megnövekedett a vaddisznóészlelések száma

vaddisznó

Pozsony Óvárosában az utóbbi napokban megnövekedett a vaddisznóészlelések száma. Elsősorban a Tichá és a Svetlá utcák által határolt területen gyakori a vadállatok előfordulása. Az önkormányzat keresi a megoldást a kialakult helyzetre. Szükség esetén kész kérvényezni a rendkívüli vadászatot.

A hatóságok óvatosságra intik a környéken lakókat. Felhívják a figyelmüket, hogy az ételmaradékot csak szorosan lezárt zsákokba csomagolva szabad a kültéri hulladékgyűjtőkbe dobni, a kutyákat pedig az utcán pórázon kell vezetni. Ha a város területén a lakosok vaddisznóval találkoznak, illetve ha beteg vagy elpusztult állatot látnak, értesíteni kell a városi rendőrséget.

Amennyiben a helyzet a következő napokban nem rendeződik, a városrész önkormányzata kérvényezni fogja a járási hivatal illetékes osztályától a rendkívüli, nem vadászterületre is kiterjedő vadászatot. Ilyen kérvénnyel az érintett telkek tulajdonosai is fordulhatnak a hivatalhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?