FOTÓK: Matovič és Kollár nappal veszekednek, este pedig együtt ünnepelnek

matvic

Csütörtökön volt a parlament elnökének, Boris Kollárnak a névnapja. Ezen alkalomból pedig ünnepséget tartott az egyik híres pozsonyi étteremben, ahol Igor Matovič is megjelent annak ellenére, hogy a kormányban nem felhőtlen a viszonyuk. A titkos találkozón nemcsak ünnepeltek...

 

Matovič és Kollár kapcsolata az utóbbi időben kissé megromlott, emögött pedig az igazságügyi reform áll. A Sme Rodina elnöke nem akar változtatni az ügyészségek helyzetén, de a koalícióban egyre  hangosabbak azok, akik a Speciális Ügyészség szerepének megerősítése mellett érvelnek, köztük Igor Matovič is.

Konfliktusuk további forrása az egészségügyi reform. Kollár elmondta, hogy a pártja nem fogja megszavazni egyik módosítást sem, és ha ez nem tetszik a társaiknak, akkor kilépnek a koalícióból. „Másfél éve ellenzi a saját koalícióját, Boris valószínűleg rájött, hogy ez jó módszer a saját népszerűségének növelésére” – mondta Matovič, de három nappal később már együtt fotózták őket egy híres pozsonyi étteremben, ahol Boris Kollár névnapját ünnepelték – írja a pluska.sk.  

Galéria

18 óra 30 perc körül érkezett meg a parlament elnöke, 10 perccel később a pénzügyminiszter is megjelent egy üveg borral a kezében, majd Milan Krajniak munkaügyi miniszter következett.

Az estéről először Matovič távozott, akit Jana Krescanko Dibáková műsorvezető várt a JOJ stúdiójában. „Két miniszter fontos reformot készül végrehajtani… Ezzel szemben van egy koalíciós partnerük, Boris Kollár, aki azt mondja, hogy nyugodtan dobjanak ki minket a kormányból, mi nem fogjuk megszavazni. Ezt már megbeszélték? Elvégre elárulta nekem, hogy előbb egy közös vacsorán voltak”  kérdezte Dribáková.

Igen, meghívtam Boris Kollárt, ma van a névnapja, egy munkaügyi és baráti találkozó volt, mert meg kell oldanunk a dolgokat” – mondta Matovič, majd hozzátette: „Keressük annak a módját, hogy a kecske is jól lakjon, de a káposzta is megmaradjon, és közben reformokat is hajtsunk végre.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?