20 éve nem fizetett be 66 eurót a biztosítónak, most egy ismert végrehajtó a harmicszorosát követeli tőle

vegre

Egy Rudolf Kačír nevű szlovák férfi 2000-ben nem fizetett be az Allianz biztosítónál 66 eurónak megfelelő koronát. Csak akkor tudta meg, hogy az ismert végrehajtónál van az ügye, mikor a koronavírus miatt elveszítette a munkáját. Most az eredeti összeg harmincszorosát követeli tőle. 

Rudolf Kačír 2000-ben eladott egy autót, amiért balesetbiztosítást fizetett. Ezután kérte, hogy a fizetést töröljék, de a biztosító ezzel nem értett egyet.

Kačír, mivel Ausztriában dolgozott, ezért hosszú évekig nem foglalkozott az üggyel. Csakhogy az évek során az Allianz visszalépett, a követelést pedig átadta a végrehajtónak. A férfi csak akkor szerzett tudomást az esetről, mikor a pandémia miatt elvesztette a munkáját, és munkanélküli segélyért folyamodott a Szociális Biztosítóhoz.

Ott azonban értesítették, hogy az összegből pénzt fognak levonni a végrehajtó részére. Kačír ezen meglepődött, mivel senki sem értesítette őt. Később azt is megtudta, hogy a végrehajtó, Rudolf Krutý 2017-ben indított eljárást ellene, és a befizetendő 66 euró 26 centből hirtelen 1 778 euró 14 cent lett, amelybe a végrehajtó díját, az eljárás költségeit és a kamatot is beleszámolták.

Nem okozott gondot, hogy a pénzt kifizessem a biztosítónak. De amikor a végrehajtó egy teljesen értelmetlen összeget számolt ki, azt mondtam magamnak – Elég volt! Nem hagyom csak úgy annyiban, mert tudatosan megszegi a törvényt" – mondta a férfi az Aktuality.sk-nak. Kačír ezután tiltakozott az ügyben, az ismert végrehajtó, Rudolf Krutý pedig leállította az egzekúciót, de később ismét a Szociális Biztosítóhoz fordult, hogy fogják le a férfi segélyéből az összeget.

Az adós ezt követően a Szlovák Végrehajtói Kamarához és az igazságügyi minisztériumhoz fordult, akik először nem akartak tenni az ügyben, de végül a minisztérium lépett, és a végrehajtó ellenőrzésére készül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?