Az Európai Unió aláírta Ukrajnával a Nyitott Égbolt szerződést

Josep Borrell

Az Európai Unió és Ukrajna megkötötte a Nyitott Égbolt szerződést kedden Kijevben, az EU-Ukrajna csúcstalálkozó keretében.

Ukrán részről a megállapodást Denisz Smihal miniszterelnök, az unió részéről Josep Borrell külügyi és biztonságpolitikai főképviselő és Tomas Mencin, Szlovénia kijevi nagykövete látta el kézjegyével. Az egyezmény célja, hogy egyenlő jogokat biztosítson az ukrán és az európai légitársaságoknak, megszüntesse a kétoldalú megállapodásokba foglalt, egyes útvonalakra vonatkozó monopóliumot, megkönnyítse új útvonalak megnyitását az ukrán és az európai városok között, ezáltal csökkentve a jegyárakat.

Az aláírási ceremóniát követő sajtótájékoztatón Volodimir Zelenszkij elnök felhívta az EU vezetését és tagállamait, hogy legyenek „merészek és előremutatók”, nyújtsanak európai perspektívát Ukrajnának. Az EU-Ukrajna csúcstalálkozón részt vett Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?