Közel százkilencven túszt szabadítottak ki az emberrablók fogságából

Nigéria k

A nigériai biztonsági erők 187 túszt szabadítottak ki csütörtökön fegyveres bűnbandák fogságából az ország északnyugati Zamfara államának különböző részein tartott razziák során.

A helyi sajtó beszámolói szerint az emberrablók több mint ötven napig tartották fogva a túszokat. A kiszabadultak egyike azt mondta, hogy a fogság alatt 17-en éhen haltak.

Nigéria északi és középső részein az elmúlt két évben elharapódzott a szervezett bűnözés, rendszeresek a tömeges emberrablások, különösen igaz ez a forrongó Zamfara államra. Ehhez folyamodnak többek között a térségben aktív iszlamista terroristák is, akik lányokat és nőket kényszerítenek arra, hogy dzsihadistákkal házasodjanak össze, vagy öngyilkos merényleteket kövessenek el, másokat pedig dolgoztatnak. Más esetekben bűnszervezetek rabolnak el gyerekeket azért, hogy váltságdíjat követeljenek értük.

Szeptember eleje óta katonai művelet folyik Zamfara államban, a hatóságok hetek óta szüneteltetik a távközlést, hogy megzavarják a bűnbandák közti kapcsolattartást. A szomszédos államok – Kaduna, Sokoto és Katsina – attól tartanak, hogy a fegyveres csoportok átteszik a székhelyüket a területükre.

Hírügynökségek helyi lakosokra hivatkozva csütörtökön közölték, hogy fegyveres támadók két nappal korábban 18 embert öltek meg egy zamfarai faluban, továbbá gépkocsikat és boltokat gyújtottak fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?